Et kviklån er utrolig nemt at tage, og pengene bliver hurtigt udbetalt. Til gengæld er det ikke en helt billig låneform, og slet ikke hvis du ikke får betalt tilbage til tiden. Derfor giver det også mening at undersøge, hvordan du finder det billigste kviklån på markedet. Det hjælper vi dig med her!
Der er flere grunde til, at kviklånet ligger i den dyre ende, når det kommer til lån. Blandt andet får du nogle utrolig smarte fordele som hurtig udbetaling og en nem ansøgningsproces. Du stiller heller ikke sikkerhed for lånet. Alligevel kan det være værd at undersøge, hvordan du finder det absolut billigste kviklån på markedet.
Derfor er det dyrt at tage kviklån
Kviklånet er som nævnt et usikret lån. Du stiller altså ikke sikkerhed for lånet i form af kautionist, din bil eller dit hus. Det er også én af grundene til, at kviklånet ikke er billigt i renter og gebyrer. Usikrede lån er nemlig generelt dyrere end sikrede lån.
Det er, fordi banken ikke har nogen sikkerhed for, at pengene bliver betalt tilbage. Til gengæld betaler du så ekstra i afdrag og omkostninger. Der kan altså både være fordele og ulemper ved, at kviklånet tilhører kategorien af usikrede lån.
Sådan optager du det billigst mulige kviklån
Der er flere faktorer, der spiller ind og afgør, hvor dyrt eller billigt et specifikt kviklån bliver. I udgangspunktet er det dyrt at tage kviklån, men der er mange ting, der spiller ind for netop dine omkostninger. Det kan blandt andet dreje sig om disse ting:
- Udbyderen og det specifikke tilbud, du vælger.
- Lånets pris, ikke bare i form af lånebeløbet,
- men med renter, gebyrer og afdrag inkluderet i regnestykket.
- Din kreditvurdering og din økonomiske situation.
- Disse ting vil have indflydelse på renter, gebyrer og afdrag.
- Om du overholder den aftalte tid for tilbagebetalingen.
- Hvor dyrt lånet bliver, hvis du ikke overholder løbetiden.
Benyt sammenligningstjenester og låneberegnere
Når det kommer til at vælge det rette lånetilbud, benytter mange danskere sig i dag af de online sammenligningstjenester for lån. Det kan du også gøre for at få et bedre overblik over markedets forskellige priser og tilbud.
Du skal dog være opmærksom på, at sammenligningstjenester som oftest tjener deres penge ved at linke til bestemte udbydere. Det er altså ikke en fuldstændigt objektiv vurdering, og derfor kan det være en god idé at bruge mere end bare én tjeneste.
Du kan også benytte låneberegnere, enten på en sammenligningstjeneste eller andre steder på nettet. Låneberegneren kan hjælpe dig med at finde frem til de samlede omkostninger gennem hele løbetiden. Det er en god måde at få en forståelse af, hvad lånet koster udover det specifikke lånebeløb.
5 tips til at sammenligne priser på kviklån:
- Sammenlign det månedlige afdrag. Det skal selvfølgelig være så lavt som muligt.
- Har kviklånene samme størrelse og løbetid, kan du tjekke ÅOP. Her kan du sammenligne de årlige omkostninger for lånene.
- Vær opmærksom på det faktiske tilbagebetalingsbeløb. En låneberegner kan hjælpe dig med at lave dette regnestykke.
- Sammenlign omkostningerne i tilfælde af at du ikke betaler tilbage til tiden. Hvor store bliver de månedlige afdrag, renter og gebyrer så?
- Benyt flere sammenligningstjenester, så du får et mere dækkende indblik i markedets priser.
Hemmeligheden bag billige kviklån: Overhold løbetiden
Hvis du gerne vil have det billigst mulige kviklån, er der én bestemt ting, det er essentielt at være opmærksom på. Det er, at det godt kan betale sig at overholde løbetiden. Som oftest vil det være, når løbetiden ikke overholdes, at kviklånet for alvor bliver dyrt.
Der er set en del eksempler på særligt unge mennesker, som er blevet forgældet efter at have taget kviklån. Det har at gøre med, at kviklån er meget nemme og hurtige at tage, men at de til gengæld kan være svære at betale tilbage på grund af den korte løbetid (maksimalt tre måneder).
Får man ikke afdraget til tiden, stiger renter og gebyrer, og snart er gælden langt større end det oprindelige lånebeløb. Det bedste, du kan gøre for at få et billigt kviklån, er altså at lægge en økonomisk plan for, hvordan du får betalt pengene tilbage i tide.
For at beskytte forbrugerne retter Folketinget løbende i love og regler for kviklån. I dag forholder det sig fx sådan, at:
- Almindelige pengeinstitutter, kviklånsfirmaer og banker skal overholde kreditaftaleloven.
- Den foreskriver, at din kreditvurdering skal være positiv, hvis du skal kunne tage kviklån.
- Derfor må du ikke have betalingsanmærkninger og stå i RKI eller Debitor Registret.
- Det er forbudt at udbyde forbrugslån, hvor ÅOP er højere end 35%.
- Der er indført et omkostningsloft, som ligger på 100%. Du kan altså ikke risikere at betale mere end i alt det dobbelte tilbage af lånet.
- Det ikke er lovligt at reklamere for forbrugslån med en ÅOP på over 25%.
Indhold i artiklen