Menu
Lån Danmark
  • Nye SMS Lån
  • Kviklån
  • Lån trods RKI
  • Forbrugslån
  • Lån uden sikkerhed
  • Lån uden kreditstatus
  • Straks lån
Lån Danmark

Skal man stille sikkerhed for at optage kviklån?

Hvis du overvejer at tage et kviklån, er der sandsynligvis flere ting, du er interesseret i at vide. Er der fx bestemte krav til alder og bopæl? Og skal du stille sikkerhed i form af bil, bolig eller andet? Læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Lån er forskellige, og det er vigtigt at tjekke op på den specifikke form for lån, du er interesseret i. Eksempelvis kan der være forskellige krav til et stort lån med en lang løbetid og et lille lån med en kort løbetid.

Kviklånet hører til den sidste af disse to kategorier. Der er en håndfuld kriterier, du skal leve op til for at være en attraktiv kandidat til et kviklån. Én af de ting, du skal have helt styr på, er om du skal stille sikkerhed for lånet.

Forskellen på kviklån og andre lån

Et kviklån kan defineres som et lille forbrugslån. Det er ikke desto mindre fornuftigt at skelne mellem kviklån og almindelige forbrugslån. Kviklån vil i reglen være mindre og have en tilsvarende kortere løbetid. For at være mere specifik ser et kviklån som oftest sådan ud:

  • Kviklånet er et lille lån, almindeligvis et beløb mellem 500 og 7.000 kroner
  • Kviklånet har en kort løbetid og defineres som et kortfristet lån. Løbetiden vil som regel være mindre end 3 måneder.
  • Kviklånet vil ofte også have nogle andre regler for, hvorvidt du skal stille sikkerhed for lånet, end fx et større forbrugslån.

Skal jeg stille sikkerhed for mit kviklån?

Det er kendetegnende for kviklånet, at du ikke stiller sikkerhed for lånet. Kviklånet er altså et såkaldt “usikret lån”. Det vil sige, at hverken bil eller bolig stilles til sikkerhed for lånet. Du skal heller ikke bruge en kautionist, der kan hæfte for lånet, hvis du ikke formår at betale det tilbage.

Fordele og ulemper ved at tage et usikret lån

Det kan have sine fordele, at du ikke skal stille sikkerhed for kviklånet. Det gør det nemmere at få godkendt din låneansøgning, og det betyder, at flere har mulighed for at tage kviklån. Generelt er det meget nemt at ansøge om kviklån, og hvis ansøgningen godkendes, udbetales pengene i løbet af ganske kort tid.

Et usikret lån kan ende i gæld

Det kan dog også medføre nogle ulemper at tage et usikret lån. Som termen antyder, vil det nemlig være mindre sikkert for både dig og udbyderen. Det vil være mindre sikkert for dig, fordi du opbygger gæld, hvis ikke du får tilbagebetalt beløbet på den aftalte tid.

Hvad angår kviklånet, er det ét af de mest udfordrende lån at betale tilbage til tiden. Løbetiden er generelt meget kort, og mange ender desværre med at opbygge gæld af denne grund. Du kan hurtigt låne et par tusind kroner, men hvis du ikke har fået gennemtænkt, hvordan de skal betales tilbage igen – ja, så bliver lånet hurtigt langt dyrere end blot de par tusinde, det oprindelige beløb lød på.

Gode råd til at tage kviklån på en sikker måde

Det kan være en fornuftig idé at tænke sig grundigt om, inden man låner penge. Fx er det vigtigt at være opmærksom på, at det altid koster penge at låne penge. Det vil sige, at lånet vil være dyrere end bare selve lånebeløbet.

Det faktiske tilbagebetalingsbeløb vil inkludere afdrag, gebyrer og renter. Ifald du ikke overholder løbetiden, vil lånet også kunne vokse sig større og dyrere. Derfor er det altså vigtigt at undersøge, præcis hvilke omkostninger lånet vil have i de forskellige scenarier.

Læg en plan for tilbagebetaling

Fordi løbetiden på kviklån er kort, er det også en god idé at lægge en plan for, hvordan du får betalt pengene tilbage. Det giver mest mening at tage kviklån i forbindelse med enestående økonomiske tilfælde – fremfor til mere alment forbrug.

Et enestående tilfælde kunne være, at du pludselig får uforudsete udgifter. Måske er det bilen, computeren eller telefonen, der skal repareres. Er skaden sket midt eller sidst på måneden, har man ikke nødvendigvis pengene til at betale for reparationen.

I disse situationer kan kviklånet være en mulighed. Ideelt set kan du betale pengene tilbage efter næste lønningsdag, og så er lånet ude af verden. Problemet er, hvis du ikke får taget højde for, hvordan det faktiske tilbagebetalingsbeløb bliver afdraget til tiden.

Indhold i artiklen

  • Forskellen på kviklån og andre lån
  • Skal jeg stille sikkerhed for mit kviklån?
  • Fordele og ulemper ved at tage et usikret lån
  • Et usikret lån kan ende i gæld
  • Gode råd til at tage kviklån på en sikker måde
  • Læg en plan for tilbagebetaling
  • Mere i denne kategori:

Mere i denne kategori:

  1. Kviklån – nye kviklån med hurtig udbetaling
  2. Kan man tage kviklån som studerende?
  3. Hvor gammel skal man være for at tage kviklån?
  4. Er RKI en hindring for at optage kviklån?
  5. Hvad er det billigste kviklån man kan tage?
  6. Hvad er renter og gebyrer ved kviklån?

Hvem er vi?

Lån Danmark er kviklånseksperter og giver dig et nemt og overskueligt overblik over alle de hurtige lån på markedet.

Der kræves en individuel kreditvurdering af forbrugerens kreditværdighed inden man kan indgå en kreditaftale med nogle af vores partnere.

Lån Danmark er drevet med et kommercielt formål, og de annoncører der markedsføres på siden er ikke nødvendigvis repræsentative eller fuldt dækkende for det der findes på markedet.

    Der kræves en individuel kreditvurdering af forbrugerens kreditværdighed inden man kan indgå en kreditaftale med nogle af vores partnere.

    Denne hjemmeside er drevet med et kommercielt formål, og de annoncører der markedsføres på siden er ikke nødvendigvis repræsentative eller fuldt dækkende for det der findes på markedet.

    Vi planter ingen cookies på din computer, og indsamler derfor ingen personlige information om dig og din færden på nettet.

    ©2012-2022 KrisHolten ApS | CVR: 37393649 | [email protected] | +45 49494948