Hvordan tager man SMS lån uden NemID?

SMS lån blev til omkring årtusindskiftet, det vil sige ti år før, vi begyndte at bruge NemID. Dengang var det altså muligt at tage de små, hurtige lån uden nøglekort eller nøgleapp. Men hvordan ser situationen ud i dag? Kan du tage SMS lån uden NemID? Bliv klogere her!

SMS lån er efterhånden en ældre term. Lånetypen har omkring tyve år på bagen, og det betyder, at meget har ændret sig, siden SMS lån blev opfundet. Fx benytter vi os i dag af NemID, når vi skal underskrive dokumenter og gennemføre forskellige transaktioner.

SMS lånenes historie

Støder du ofte på termen, “SMS lån”, uden helt at forstå, hvad det betyder? Så er det, fordi det er en betegnelse, som er blevet hængende igennem et par årtier. I dag giver det dog mere mening at bruge det mere tidssvarende begreb, kviklån.

SMS lån er nemlig et kviklån – et lille lån uden sikkerhed, og med en kort frist – som blev opfundet omkring det nye årtusind. Dengang var det noget helt nyt og utroligt, at man kunne tage et lån ved at udfylde en simpel formular på mobiltelefonen eller på internettet.

I vores moderne verden er det imidlertid helt almindeligt at tage online lån ved hjælp af digitale enheder. Derfor giver termen, SMS lån, ikke så meget mening mere. Alligevel er der mange, som er på udkig efter SMS lån den dag i dag, og udbyderne markedsfører også de små, hurtige lån under dette navn.

Kan jeg tage SMS lån uden NemID?

Det er nærliggende at forestille sig, at de såkaldte SMS lån kan tages uden NemID. Når alt kommer til alt, fandtes NemID jo slet ikke dengang SMS lånene blev opfundet. Det er dog ikke ensbetydende med, at du kan tage SMS lån uden NemID i dag.

NemID kom i brug i 2010, og indtil dette årstal var det naturligvis muligt at tage lån uden. Men meget har ændret sig i løbet af de sidste ti år, og i dag er det ikke længere en mulighed at tage lån uden NemID. Det gælder også for kviklån/SMS lån/hurtiglån/lynlån, eller hvad du vælger at kalde de kortsigtede lån.

Som regel skal du bruge NemID til at underskrive din låneansøgning. Heldigvis er det blevet enormt nemt, efter de fysiske nøglekort er blevet erstattet af nøgleapp’en. Med nøglerne på telefonen er det stort set lige så simpelt at låne penge med NemID som uden, og det er en hel del mere sikkert.

Sådan får du NemID

Du skal altså bruge NemID for at tage lån, heriblandt SMS lån. Hvis du ikke har et NemID, er det heldigvis nemt at bestille et, så du har mulighed for at låne penge, underskrive digitale dokumenter og meget andet. Der er dog nogle enkelte forudsætninger, som du skal opfylde. Det drejer sig om:

  • Du skal være fyldt 15 år.
  • Du skal have et dansk cpr-nummer.
  • Du skal opfylde krav til legitimation (dansk pas eller kørekort).

Du kan godt få NemID, selvom du ikke har dansk statsborgerskab, eksempelvis hvis du studerer i landet eller har dansk opholdstilladelse. Er du i denne situation, skal du bestille dit NemID online. Der er nemlig tre forskellige måder, hvorpå du kan bestille et NemID:

  1. Bestil NemID online på nemid.nu. (Du skal gøre brug af denne løsning som udenlandsdansker.)
  2. Opret en netbanksaftale og få et NemID ved hjælp af din bank.
  3. Du kan også møde personligt op i borgerservicecenter.

Foretrækker du at have dine digitale nøgler på en nøgleapp, kan du downloade app’en i App Store eller Google Play. Det gør det nemt og gnidningsfrit at bruge nøglerne, når du er på farten.

Fordele og ulemper ved SMS lån

Hvis du overvejer at tage et SMS lån/kviklån, er der nogle ting, det kan være godt at være opmærksom på. Lånet har nemlig både fordele og ulemper, så det er vigtigt, at du tænker det igennem, inden du vælger at låne penge.

SMS lån kan være fordelagtige i enkeltstående tilfælde, hvor du har brug for penge her og nu. Det kunne eksempelvis være i en eksamensperiode, hvor din computer pludselig crasher. Her kan det være en mulighed at låne penge, som man så kan betale tilbage, når der tikker penge ind på kontoen sidst på måneden.

Til gengæld er det som regel en ulempe at tage SMS lån til almindeligt forbrug. Det er generelt et dyrt lån, og på grund af den korte løbetid, kan det være svært at få betalt pengene tilbage til tiden. Får man ikke gjort det, kan gælden hurtigt vokse. Et almindeligt forbrugslån, med dertilhørende renter og gebyrer, egner sig bedre til hverdagslige formål.