Hvordan virker SMS lån?

I dag er det et ganske relevant spørgsmål, hvordan SMS lån virker. De virker nemlig ikke helt, som de gjorde, dengang de blev opfundet omkring årtusindskiftet – og faktisk er selve ordet også en smule misvisende. Læs med her og bliv meget klogere på hvordan SMS lån virker!

Danskerne søger stadig på SMS lån på Google, og nogle ringer også til banker og udbydere for at spørge ind til lånet. Mange er interesserede i de små og hurtige lån, og det er der da også flere gode grunde til. Imidlertid er ordet, SMS lån, ikke helt tidssvarende i dag, og derfor kan det være svært at regne ud, hvordan de virker.

Hvad er et SMS lån helt præcist?

Det giver faktisk mere mening at omtale SMS lån som kviklån. Kviklån er en paraply-betegnelse for kortsigtede lån, så uanset om du hører om SMS lån, lynlån eller hurtiglån, er det altså kviklån, der er tale om. Der er særligt tre ting, som kendetegner kviklån, nemlig:

 1. Det er kortsigtede lån, som i reglen skal betales tilbage inden for max 3 måneder.
 2. Kviklån er mindre beløb, oftest mellem 500 og 7.000 kroner.
 3. Det er såkaldt usikrede lån, hvilket vil sige, at du ikke stiller noget (fx bil eller bolig) til sikkerhed for udbyderen.

Derfor hedder det et SMS lån

Når ordet, SMS lån, stadig florerer på internettet såvel som i daglig tale, har det at gøre med lånets historie. Tilbage omkring år 2000 blev lånet opfundet, og her var det noget helt særligt, at man kunne låne penge ved at udfylde en formular på mobiltelefonen – eller på internettet for den sags skyld.

I dag er der ikke noget ualmindeligt ved at låne penge ved hjælp af internettet og digitale enheder. Det gælder både for kviklån og andre slags lån, at man kan ansøge om dem online. Derfor giver “SMS lån” som term ikke så meget mening i dagens Danmark.

Sådan tager du SMS lån

Et SMS lån – eller et kviklån – er kendt som et lille, hurtigt lån. Det tager ikke ret lang tid at ansøge om denne type lån online, og hvis du bliver godkendt, får du pengene udbetalt umiddelbart efter. Hvis du skal ansøge om et SMS lån, vil det som regel foregå således:

 • Ved hjælp af en online sammenligningstjeneste kan du finde ud af, hvilket lån der er bedst og billigst for dig.
 • Brug en låneberegner til at finde ud af, hvordan det månedlige afdrag ser ud.
 • På udbyderens hjemmeside finder du en formular, som du skal bruge til at ansøge. Det tager som regel kun et par minutter at udfylde den.
 • Når du har udfyldt formularen, underskriver du ansøgningen med NemID.
 • Du får beløbet udbetalt umiddelbart herefter, såfremt ansøgningen godkendes.

Vær opmærksom på løbetiden

Når du tager SMS lån/kviklån, er det vigtigste, at du tager højde for løbetiden. Fordi den er så kort, kan man få problemer med at betale pengene tilbage, hvis man ikke har tænkt det igennem. Mange danskere havner desværre i gæld på denne måde.

Hvem kan tage SMS lån?

Der er nogle forskellige regler for, hvem der kan tage SMS lån, og de er senest blevet skærpet i 2020. Det betyder blandt andet, at der bliver foretaget en mere grundig kreditvurdering for at sikre, at du er i stand til at betale pengene tilbage. Den er dog langt mindre omfattende end i forbindelse med et større lån.

Du skal opfylde disse 7 krav for at tage SMS lån:

 1. Du skal være minimum 18 år gammel.
 2. Du skal stå i Dansk Folkeregister.
 3. Din adresse og dit telefonnummer skal være dansk.
 4. Et lån kræver en konto i en dansk bank.
 5. Du kan ikke tage kviklån, hvis du er skrevet op i RKI eller Debitor Registret.
 6. Det kræver en kreditvurdering.
 7. Du skal have et NemID.

Derfor er SMS lån/kviklån populære

Det er populært at tage kviklån, fordi lånene er nemme at tage, og de bliver hurtigt udbetalt. Derudover kan SMS lånene være belejlige, hvis der opstår et akut økonomisk behov. Det kan være alt fra en stjålet cykel til kaffe i computeren.

Er der lang tid til lønningsdag, kan man have brug for at erstatte produkterne her og nu. Det kan man gøre med et kviklån. Når lønnen så går ind, kan man betale de par tusind kroner tilbage, som man har lånt.

SMS lån kan dog ikke anbefales til forbrug og hverdagsagtige formål. Det er et dyrt lån, og løbetiden kan være svær at overholde. I disse tilfælde vil et almindeligt forbrugslån give langt bedre mening end et kviklån.