Hvad kendetegner et akut lån?

Det er ikke alle lån, man kan vente flere uger på at få indbetalt. Akutte lån er opfundet til akutte situationer, hvor du får en uforudset økonomisk udgift, som skal betales nu. Vil du gerne vide, hvad der ellers kendetegner et akut lån? Her er alt, du skal vide.

Vidste du, at akutte lån er ganske populære blandt danskerne? I visse situationer er der nemlig mange, der foretrækker et lån, som bliver udbetalt med det samme – og ikke om flere uger. Det er dog ikke altid, at det akutte lån er en god løsning.

Disse lån betegnes som akutte lån:

  • Alle lån med straksoverførsel.
  • Mange almindelige forbrugslån.
  • Små forbrugslån – også kaldet kviklån,
  • SMS-lån, lynlån, hurtiglån og turbolån.

Dét kendetegner et akut lån

Et akut lån er et lån, som du kan tage hurtigt. Du kan tage det nu og her, og du kan tage det hjemme fra sofaen, eller når du er på restaurant. Så længe du har en enhed med adgang til internettet på dig, kan du tage et akut lån hvor som helst og når som helst.

Ansøgningsprocessen omkring et akut lån vil være simpel. Ofte vil den være overstået på et par minutter. Du skal som regel hverken stille sikkerhed eller dokumentere. Ansøgningen bliver vurderet i løbet af nogle minutter eller timer, og pengene bliver udbetalt umiddelbart herefter.

Hvornår tager danskerne akut lån?

Derfor egner akutte lån sig godt til akutte, økonomiske situationer. Fordi du får pengene udbetalt den samme dag, kan du hurtigt foretage de nødvendige transaktioner. Nogle gængse eksempler på tilfælde hvor folk gør brug af akutte lån, er hvis computer eller telefon bryder sammen. Det kan også være, at cyklen bliver stjålet, eller bilen pludselig skal repareres.

Er det midt eller sidst på måneden, er det ikke sikkert, at man har de fornødne midler tilgængelige på kontoen. Her kan det altså være en løsning at tage et akut lån med omgående udbetaling. Når lønnen så går ind, kan lånet hurtigt betales tilbage igen.

Sådan tager du et akut lån med hurtig overførsel:

  1. Tænk det igennem og læg en plan for, hvordan du betaler tilbage.
  2. Få et overblik over markedet og dets tilbud på forskellige sammenligningstjenester.
  3. Ansøg på långiverens hjemmeside ved hjælp af en enkel formular.
  4. Din ansøgning vurderes i løbet af nogle minutter eller timer.
  5. Du får pengene udbetalt umiddelbart efter – og i hvert fald i løbet af dagen.

Er det en god idé at tage akut lån?

Som nævnt ovenfor kan et akut lån være en mulighed i forbindelse med en pludseligt opstået udgift. Hvis den skal betales her og nu, kan det være en løsning af tage et lån med straksoverførsel. Det er imidlertid ikke i alle situationer, at et akut lån er en god idé.

Akut lån til alment forbrug

Det kan fx ikke anbefales i forbindelse med alment forbrug. Godt nok vil akutte lån i reglen være forbrugslån, hvilket betyder, at du i princippet kan bruge dem på, hvad du vil – tøj som ferier, møbler, restaurantbesøg eller noget helt femte.

Det kan dog hurtigt blive et skråplan at tage lån til alment forbrug, og du kan hurtigt ende med at opbygge gæld. Akutte lån er generelt dyre lån, hvilket betyder, at afdrag, gebyrer og renter er høje. Lånet er altså langt dyrere end bare selve lånebeløbet.

Er der en billigere og bedre løsning end et akut lån?

Derfor koster det altid penge at låne penge. Det vil være en billigere og bedre løsning at spare op eller måske låne penge af venner eller familiemedlemmer. Hvis du vælger at tage et akut lån, skal du være meget opmærksom på løbetiden.

Selvom lånet er dyrt fra start, vil det nemlig blive en hel del dyrere, hvis løbetiden ikke overholdes. Her skal du pludselig forholde dig til renters rente med videre. Skrækscenariet er at få betalingsanmærkninger og blive opskrevet i RKI.

Muligheder for at tage akut lån i weekenden

Hvis den akutte situation er opstået i weekenden eller helligdagene, er det værd at vide, om du kan få et akut lån her. Det kan du godt, men ikke hos alle långivere. Derfor skal du læse udbetalingsvilkårene igennem hos den specifikke udbyder. På den måde kan du finde ud af, om de tilbyder straksoverførsler, når det ikke er hverdag.