Hvordan virker et straks lån?

Fordi straks lånet er et lån med hurtig udbetaling kan det være en mulighed i en akut økonomisk situation. Men hvordan virker et straks lån helt præcist? Hvad er det? Hvem udbyder det? Og hvordan ansøger du? Få svarene her!

Straks lån er blandt de populære lånetyper på markedet. De bliver især benyttet i forbindelse med pludselige udgifter, som er opstået uforudset. Det kan fx være, hvis cyklen bliver stjålet, telefonen ryger i toilettet, eller bilen bliver skadet.

I disse tilfælde kan et straks lån være belejligt. Har du ikke penge på kontoen, når den akutte økonomiske situation opstår, kan du hurtigt få det med et lån. Straks lån bliver nemlig udbetalt med det samme, og så kan du få dækket den specifikke udgift.

Definitionen på et straks lån

Et straks lån er bare én betegnelse for denne type af små lån med hurtig udbetaling og kort løbetid. Du kender dem måske også som kviklån, hurtiglån, lynlån, SMS-lån eller noget helt femte. Kært barn har mange navne, og det gælder også for de populære straks lån.

Det gængse straks lån vil dreje sig om et mindre beløb, som regel mellem 500 og 7000 kroner. Løbetiden er tilsvarende kort, og den kan veksle fra få uger til et par måneder eller tre. Derudover er straks lånene enorm nemme at ansøge, kræver minimal dokumentation, og hvis ansøgningen godkendes, udbetales de – ja, netop – straks!

Hvor finder jeg straks lån?

Straks lån udbydes på nettet, så du skal ikke møde op i banken med en længere forsvarstale for dit lån. Digitalt kan låneprocessen gå en hel del hurtigere, og derfor hører straks lånene hjemme på nettet.

Mange udbydere gennemgår også ansøgningerne ved hjælp af “robotter” snarere end manuelt. Det speeder yderligere processen op, så du kan få svar på din anmodning i løbet af bare nogle minutter eller et par timer.

Sådan ansøger du om et straks lån – 5 steps:

  1. Find et straks lån som passer til dig og dit behov.
  2. Udfyld en simpel formular ved hjælp af NemID på udbyderens hjemmeside.
  3. Vent på svar. Som oftest kommer svaret efter nogle minutter og højst et par timer. Har du ikke fået svar samme dag, er det på sin plads at klage – for så er der ikke så meget “straks” over lånet.
  4. Din ansøgning godkendes eller afslås. Nogle udbydere håndterer processen manuelt, mens andre gør det automatisk og digitalt. Sidstnævnte går hurtigst.
  5. Er din ansøgning blevet godkendt? Så udbetales pengene som regel indenfor en time. De vil ofte blive indsat på din NemKonto, hvilket giver dig større sikkerhed. Er de ikke tikket ind den samme dag, kan der være noget galt.

Hvordan virker et straks lån?

Når du har optaget et straks lån, fungerer det, ligesom hvis du havde taget et hvilket som helst andet lån. Det vil sige, at du skal overholde de aftaler, du har indgået, hvis du vil undgå gæld og konflikter. Du skal således betale afdrag, renter og gebyrer, og det er vigtigt at overholde tidsfristen.

Et dyrt lån uden sikkerhed

Der er nogle ting, det er værd at vide, som angår straks lånet. Blandt andet er det et dyrt lån. Én af grundene til at straks lån er dyre er, at de er usikrede. Lån hvor du ikke stiller sikkerhed (fx i form af din bil, bolig eller en kautionist) er i reglen dyrere end sikrede lån.

En god forretning for begge parter

Fordi långiveren ikke har nogen garanti for, at pengene bliver betalt tilbage, sættes prisen på lånet op. Som med alle andre typer af lån fungerer straks lån nemlig sådan, at det kun er en god forretning for långiveren, hvis pengene kommer retur.

Overhold løbetiden og undgå gæld

Det vil også kun være en god oplevelse for dig, hvis du får betalt tilbage og undgår gæld. Det kan sommetider være en udfordring med straks lånene på grund af deres kortsigtede natur. Den korte løbetid (nogle gange blot et par uger) kan være svær at indfri. Overholdes tidsfristen ikke, bliver det dyre lån dyrere, og i værste fald kan lånet ende i gæld.

Pas på det ikke går for hurtigt

Det er ikke ualmindeligt, at folk opbygger gæld i forbindelse med optagelsen af straks lån, kviklån, hurtiglån, lynlån, SMS-lån, eller hvad du vælger at kalde dem. Derfor er det utrolig vigtigt at være opmærksom på de aftaler, du indgår, når du underskriver kontrakten.

Det er meget nemt og hurtigt at tage straks lån, men pas på at det ikke går for hurtigt. Det kan nemlig føre til nogle beslutninger, du kommer til at fortryde.