Kan man låne penge i weekend og helligdage?

Der kan opstå situationer, hvor det bedste ville være at få et lån udbetalt i weekenden eller på en helligdag. Det kan fx dreje sig om uforudsete udgifter, du er nødt til at tage vare på her og nu. Men er det muligt at låne penge, når det ikke er en hverdag? Det får du svar på her!

Det er ikke altid, man kan vente med at betale en udgift. Hvis det er sidst på måneden, og der er lavvande på kontoen, kan der opstå akutte økonomiske situationer. Har du fx prøvet at spilde et glas vand i computeren, eller at vaskemaskinen pludselig stopper med at virke?

I disse tilfælde kan det være en mulighed at låne nogle tusinde kroner. Man kan så betale dem tilbage, når lønnen går ind næste gang. Men hvad gør man, hvis uheldet er ude i weekenden eller helligdagene? Her på siden kan du blive meget klogere på, hvornår du kan få dit lån udbetalt.

Flere muligheder med online lån

I dag er mange danskere gået over til at ansøge om lån på nettet. Det kan have flere fordele, også når det kommer til åbningstiderne. De er nemlig en del mere fleksible, end hvis du vil ansøge om et lån i en fysisk bank.

På nettet kan det gå ekstremt hurtigt at ansøge om og optage et lån. I nogle tilfælde tager det kun et par minutter at ansøge, et par minutter at få svar og et par minutter at få lånet udbetalt. Det er, fordi mange långivere vurderer ansøgningerne digitalt og automatisk – altså ved hjælp af “robotter”.

Det går selvfølgelig en hel del hurtigere, end hvis medarbejderne skal sidde og vurdere hver enkelt ansøgning manuelt. Det er der dog nogle långivere, der gør (både banker og andre udbydere), og så er hastigheden naturligvis en anden.

Men hvis du gerne vil have fleksibilitet i forhold til, hvornår du kan tage et lån, skal du hvert fald gå på nettet. Her finder du et stort udvalg af lån, og alt efter udbetalingsvilkårene vil du kunne tage lån på de mere “skæve” tidspunkter.

Kan man låne penge i weekenden?

Svaret på om du kan låne penge i weekenden er både ja og nej. Det kommer nemlig helt an på den specifikke långiver. Der er dog masser af muligheder for at finde online långivere, som tilbyder lån i weekenden.

Det vil især være de små, hurtige lån, som tilbydes udenfor hverdagen. Lån, der går under navne som kviklån, straks lån, turbo lån, lyn lån, SMS lån og hurtig lån vil altså sagtens kunne optages i weekenden.

Læs vilkårene for udbetaling, før du låner

Sørg for at læse udbetalingsvilkårene igennem, så du er sikker på, at du har fat i en udbyder, som faktisk udbetaler i weekenden. Det er nemlig ikke alle, der gør det, men det er helt klart muligt. Mange benytter sig allerede af det.

Kan man låne penge i helligdagene?

På samme måde vil det også være afhængigt af udbyderen, om du kan tage et specifikt lån i helligdagene. De små, hurtige lån tilbydes ofte “24/7”, hvilket vil sige, at du kan tage dem når som helst. Du kan altså godt tage dem i helligdagene, og du kan også tage dem om natten, hvis det er dér, der pludselig opstår et behov.

I disse tilfælde giver det mening at låne i weekenden

Akutte lån kan være en løsning, der giver mening i visse tilfælde. Ulykker, uheld eller uforudsete udgifter holder ikke øje med klokken eller kalenderen. Derfor kan de altså ramme fredag, lørdag, søndag, i julen eller påsken – eller på et hvilket som helst andet tidspunkt.

Det giver mest mening at optage små, hurtige lån i den slags akutte situationer. Det vil som oftest være dyre lån, fordi du skal betale en høj rente. Derfor vil det ikke være en god idé at låne pengene til almindeligt forbrug. Her vil det være en billigere og bedre løsning at spare op i stedet.

Tænk dig om, før du underskriver lånet

Kviklån, straks lån, hurtiglån, og hvad de små lån ellers kaldes, er utroligt hurtige og nemme at optage. Det kan i nogle tilfælde lede til nogle lidt forhastede beslutninger. Det er altid en god idé at tænke tingene godt igennem, før du låner penge. Tag gerne en god ven eller et familiemedlem med på råd, før du vælger at sætte din underskrift på aftalen.