Der er ofte mange penge at spare ved at skifte bank – men hvordan gør man egentlig det? Hvilke grunde er der til at skifte bank, og hvilken bank skal man så egentlig vælge? Få alle svarene her…
Grunde til at skifte bank
Der kan være mange grunde til at skifte bank. Det kan være at dine lån er for dyre, at du følger kundeservicen er for dårlig, der er for mange gebyrer eller at banken nægter dig et nyt lån..
Når du er klar til at skifte bank skal du have følgende oplysninger klar som de vil spørge om:
- Har du lån eller en kassekredit?
- Har du nogle opsparing?
- Hvilke betalingskort har du, og hvilke konti er tilknyttet?
- Dine sidste 3 lønsedler
- Din sidste årsopgørelse hos SKAT (Den får Banken automatisk via samtykke til Skat online)
Sådan skifter man bank
Det er egentlig ret simpelt at skifte bank.
Du ringer blot til din nye bank og fortæller at du godt kunne tænke dig at være kunde. Du får derefter en bankrådgiver som vil hjælpe dig med at skifte bank.
Herfra skal du blot give banken samtykke (give lov til) at handle på dine vegne. Så vil din nye bank selv kontakte din gamle bank og sørge for, at alle dine lån, konto, kreditkort og så videre bliver flyttet og oprettet.
Du skal derfor ikke gøre noget selv, og din nye bankrådgiver vil kontakte dig hvis de skal bruge noget. Læs videre efter billedet og find ud af hvilken bank der passer bedst til dig…
Hvilken bank er billigst?
Det korte svar er, at stort set alle banker i Danmark er lige billigere. Har du blot en normal lønkonto og ingen større lån vil det koste det samme at være bankkunde alle steder. Har du større lån som f.eks. hus, lejlighed eller dyr bil kan det godt betale sig at kigge lidt på andre banker…
Skifte bank med gæld
Det er intet problem at skifte bank selvom du har gæld. Dine lån vil blot blive flyttet til den nye bank (hvis du ønsker det) og eller kan lånet blot blive hos den gamle bank.
Det er nemmest for dig selv hvis du ringer til din nye bank og spørger dem – de vil rigtig gerne have nye kunder, og skal nok hjælp dig med at komme i gang.
Hvilken bank skal man vælge?
Grundlæggende skal du vælge en bank du stoler på. Der er tre store banker i Danmark: Danske Bank, Jyske Bank og Nordea bank som altid er sikre at have sin penge i. Men der er mange ting der spiller ind når du skal vælge den rigtige bank for dig – f.eks.:
- Har du nogle store lån, eller skylder du ingen penge væk? Vælg lige den bank du vil
- Har du brug for en virksomhedskonto? Vælg Danske Bank eller Jutlander Bank
- Er du ofte på farten, og skal du derfor have en app som fungerer godt? Vælg Danske Bank
- Er du gammeldags og vil gerne have en bankrådgiver? Vælg Jyske Bank
- Skal du investere penge – både få og mange? Vælg Danske Bank eller Nordea
Som du kan se afhænger det derfor meget af hvordan din hverdag er. Skriv gerne på [email protected] med din hverdag – så anbefaler vi gerne den perfekte bank til dig!
Herunder har vi lavet et lynhurtigt overblik over de tre største banker i Danmark.
Danske Bank
Gratis at være medlem af. Du har 0% rente ved at have dine penge stående i banken ved mindre du er ung, så får du 0,100. Du er ung fra 0-17 år og dine konti hedder noget forskelligt (startende fra Ponduskonto, Ung Konto osv)
Du skal vælge Danske Bank fordi de har god kundeservice og en rigtig god App til både iPhone og Android. Danske Bank har været i meget stormvejr, men alt i alt er det en meget sikker bank at have sine penge i. Danske Bank er også den største bank i Danmark.
Du kan læse mere om Danske Banks priser her under “Konti”.
Jyske Bank
Det er gratis at være medlem af Jyske Bank. Du har ligesom andre banker 0% i rente ved at have dine penge stående. Alt efter hvilken konto du har vil du betale et månedligt gebyr for at have dit hævekort. For en totalkonto eller lønkonto er det gratis, men har du blot en Grundkonto koster det dig 15 kroner om måneden.
Du skal vælge Jyske Bank hvis du gerne vil have en dansk ejet bank med gode solide holdninger til både investeringer og kundeservice.
Jyske Bank er Danmarks næststørste bank. og er en fusion mellem Silkeborg Bank, Kjellerup Bank, Kjellerup Handels- og Landbrugsbank og Handels- og Landbrugsbanken i Silkeborg i 1967.
Du kan læse meget mere om Jyske Banks priser under “Indlån” her.
Nordea
Det er også gratis at være medlem af Nordea. Du får 0.05% i rente på indestående mellem 50.000 og 500.000 kr. men 0% i rente for alt andet. Hos Nordea kan du dog få en PlusKonto som giver dig nogle flere fordele – blandt andet en bedre rente på dine konti.
Nordea er banken til dig som er investerings dygtig og kan leve med en bank der ikke er helt fin i kanten.
Nordea er en af de største banker i Europa og har eksisteret i over 200 år. Nordea er i øvrigt på børserne i Stockholm, Helsinki og København.
Du kan læse om priserne hos Nordea her.