Straks lån – Her får du akutte lån i weekend og helligdage

Et straks lån er en mulighed for dig, der har brug for pengene her og nu. Straks lån godkendes og udbetales stort set med det samme, og derfor kan de være gode i en akut økonomisk situation. Læs vores store guide om straks lån og bliv meget klogere på markedets hurtigste lån!

Straks lån har mange navne, der alle signalerer det samme; kviklån, hurtig lån, SMS lån, lyn lån og turbo lån har alle fået navn efter deres særlige egenskab, nemlig at det er super hurtige lån. Hvis du står i en situation, hvor du har brug for penge til en udgift her og nu, er et straks lån altså et godt bud.

Før du tager et lån, er det dog enormt vigtigt, at du har alle dine facts på plads. Er du på udkig efter et straks lån, er der derfor en række ting, som du skal vide og være opmærksom på. På denne side gennemgår vi dem alle sammen, én for én, så du bliver godt klædt på til at tage beslutningen.

Her på siden får du svar på følgende spørgsmål om straks lån:

 • Hvad er et straks lån?
 • Hvor hurtigt kan du få pengene udbetalt?
 • Hvordan tager man straks lån?
 • Hvordan fungerer hurtige lån?
 • Hvad er fordele og ulemper ved et straks lån?
 • Hvilke banker og udbydere tilbyder straksoverførsel?
 • Kan du få straksoverførsel i weekend og helligdage?
 • Hvorfor tage et akut lån?

Hvad er et straks lån?

Som nævnt før har straks lån mange navne, som alle understreger lånenes hastighed. Det er altså godt at vide, at hvis du støder på kviklån, SMS lån, lyn lån, turbo lån eller hurtig lån, er det i princippet det samme – nemlig et straks lån.

Et straks lån er et lån, som du får udbetalt straks. Det er hastigheden, der giver denne type lån deres specifikke karakter. Det er også hastigheden, der gør dem populære. Det er både hurtigt at ansøge, ansøgningen bliver hurtigt godkendt, og pengene bliver hurtigt udbetalt.

Hvor hurtigt kan du få pengene udbetalt?

Okay, så straks lån er hurtige lån, men hvor hurtige er de egentlig? Det er væsentligt at vide, at udbyderne kan have lidt forskellige fortolkninger af, hvad et hurtigt lån rent faktisk er. Hastigheden kan altså med andre ord variere. Du kan dog gå frem efter disse kriterier:

 • Din ansøgning vil typisk blive godkendt eller afvist efter nogle få minutter. Der kan dog også gå nogle timer, alt efter den specifikke udbyder. Nogle udbydere vælger at læse ansøgningerne igennem manuelt, mens andre vurderer ansøgningerne digitalt og automatisk. Sidstnævnte går selvfølgelig hurtigst.
 • Du vil altid få svar samme dag. Hvis ikke du gør det, er det et dårligt tegn. Det er helt i orden at rykke långiveren, hvis du ikke har fået svar på et straks lån i løbet af dagen. Der er jo en grund til, at det hedder “straks lån”, ikke?
 • Du får pengene udbetalt indenfor en time. Hvis din ansøgning bliver godkendt, vil du som oftest få pengene udbetalt indenfor 60 minutter. Du skulle under alle omstændigheder gerne få pengene udbetalt den samme dag. Ellers er det i orden at rykke udbyderen.
Straks lån - Her får du akutte lån i weekend og helligdage
Straks lån – Her får du akutte lån i weekend og helligdage

Sådan tager du et straks lån

Hurtige lån fungerer på en meget lidt mystisk måde. Du finder dem online, hvor du udfylder en simpel formular for at ansøge. Som regel skal du bruge NemID, og sommetider bliver pengene også indbetalt på din NemKonto. Det giver dig fuld sikkerhed i processen.

Ansøgningen godkendes eller afslås som nævnt i løbet af nogle få minutter eller timer, hvorefter pengene hurtigt bliver udbetalt. Hernæst gælder der de samme regler som for alle andre former for lån. Du vil skulle afdrage lånet i løbet af en aftalt løbetid, og du skal betale de renter og omkostninger, som aftalen foreskriver.

Sådan fungerer hurtige lån

Der er et stort marked for straks lån, og derfor kan du vælge mellem mange forskellige. Som oftest vil der være tale om mindre forbrugslån uden sikkerhed. Størrelsesordenen og løbetiden kan variere. Du kan eksempelvis låne 500 kroner eller 7.000 kroner, og løbetiden kan være et par uger eller et par måneder.

Jo mindre lånebeløbet er, jo mindre dokumentation skal du sandsynligvis bruge. Bliver beløbet større, kan det kræve flere dokumenter og oplysninger at vurdere dig som låntager. De små lån vil altså altid være nemmest og hurtigst at tage. Eftersom straks lån i reglen er små lån, vil de være hurtige at tage. Ellers ville de jo ikke leve op til deres navn.

Fordele og ulemper ved straks lån
Fordele og ulemper ved straks lån

Fordele og ulemper ved straks lån

Det er altid vigtigt at tage alle aspekter i betragtninger, før du beslutter at tage et lån. Det er nødvendigt at vide, hvad du går ind til, før du underskriver kontrakten. Derfor skal du også kende til straks låns fordele og ulemper, så du kan veje dem mod hinanden. Vi har samlet de væsentligste for- og bagsider lige nedenfor.

Her er 5 fordele ved en straksoverførsel:

 1. Det er hurtigt og nemt.
 2. Du kan tage straks lån hvor som helst.
 3. Du kan tage et straks lån, når du har brug for det.
 4. Du skal ikke forklare eller forsvare lånet.
 5. NemID gør det sikkert at tage hurtige lån.

Fordel #1: Det er hurtigt og nemt

Den største fordel ved straks lån er helt sikkert, at du kan få dem udbetalt med det samme. Det er hurtigt og nemt at ansøge, og så har du pengene på kontoen efter bare en time eller to.

Fordel #2: Du kan tage straks lån hvor som helst

Så længe du har adgang til en enhed med internet, kan du tage straks lån alle steder. Du kan altså gøre det fra kontoret, hjemmefra eller fra feriestedet. Uanset hvor du er, kan du tage et straks lån, hvis der opstår en akut økonomisk situation.

Fordel #3: Du kan tage straks lån, når du har brug for det

Du kan altså tage straks lån hvor som helst, og du kan også tage dem, når som helst. Måske er du på farten, når telefonen pludselig går i stykker, eller bilen skal repareres. Måske er det midt om natten. Det betyder ikke noget for din låneansøgning.

Fordel #4: Du skal ikke forklare eller forsvare lånet

En anden fordel ved de små, hurtige lån er, at du ikke behøver at forklare, hvad de skal bruges på. Modsat fx et realkreditlån eller et billån er det helt op til dig, hvad du vælger at bruge dit forbrugslån på. Det kan være rart, at lånet er et helt privat anliggende, og at du har frihed til at bruge det til, hvad der passer dig.

Fordel #5: NemID gør det sikkert at tage hurtige lån

I dag er det meget sikkert at tage online lån, fordi du kan gøre brug af dit NemID. Du skal som regel bruge det til at ansøge, og ofte skal du også bruge det til selve udbetalingen. Når du får udbetalt pengene på din NemKonto, undgår du misbrug og svindel.

Her er 5 ulemper ved at optage et straks lån:

 1. Det kan gå for hurtigt.
 2. Straks lån, kviklån og lynlån er dyre lån.
 3. Mange havner i gæld i forbindelse med hurtige lån.
 4. Det kan have store konsekvenser, hvis du bliver opskrevet i RKI.
 5. Det er altid bedre at spare op end at låne.

Ulempe #1: Det kan gå for hurtigt

Fordi de små lån er så hurtige og nemme at ansøge og optage, er der en fare for, at det faktisk går for hurtigt. Det er vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du ansøger om lånet – ellers kan man nemlig godt komme til at tage en forhastet beslutning. Det er en god idé at diskutere lånet med andre, før du underskriver aftalen.

Ulempe #2: Straks lån, kviklån og lynlån er dyre lån

Lån med hurtige udbetaling er dyre. Det kommer sig også af, at der i de fleste tilfælde er tale om usikrede forbrugslån. Usikrede lån er generelt dyrere end lån, hvor du stiller sikkerhed. Der kompenseres nemlig for den manglende garanti for tilbagebetaling med høje renter og gebyrer.

Ulempe #3: Mange havner i gæld i forbindelse med hurtige lån

Fordi det er så nemt og lige til at tage lånene, får man ikke altid lagt en plan for tilbagebetalingen. Som regel vil der være en kort løbetid (fx en måned eller to) på straks lånene, og den kan være svær at overholde. Når først du overskrider løbetiden, bliver lånet endnu dyrere, end det var i forvejen.

Ulempe #4: Det kan have store konsekvenser, hvis du bliver opskrevet i RKI

I værste fald kan du havne i ét af de danske registre for “dårlige betalere”. De to største er Ribers Kredit Information og Debitor Registret. Hvis først du er blevet noteret her, bliver det næsten umuligt at låne penge, og det kan også medføre en række andre begrænsninger.

Ulempe #5: Det er altid bedre at spare op end at låne

Den sidste ulempe, vi har valgt at tage med her, gælder for alle lån. Det vil nemlig altid være en mindre risikabel løsning at spare penge op. Et budget kan hjælpe med at give luft i økonomien, så du har råd til det, du ønsker dig. På den måde behøver du slet ikke at optage et lån.

Disse banker og udbydere tilbyder straksoverførsel

Er du blevet interesseret i en straksoverførsel – altså et hurtigt lån, hvor pengene straks bliver indbetalt på din konto? Så skal du naturligvis vide, hvilke långivere der findes på markedet. Tilbyder banker eksempelvis straks lån? Eller finder du dem kun online?

Det er nemmest og hurtigst at tage straks lån online

Det vil helt sikkert være nemmest at finde et kviklån online, og i reglen er det på nettet, du skal finde dine straks lån. Det går især hurtigt at få udbetalt pengene, hvis du låner hos de udbydere, som godkender ved hjælp af “robotter”. Her bliver din ansøgning gennemgået digitalt og automatisk, hvilket går utrolig hurtigt.

Straks lånet passer altså rigtig godt ind på det online lånemarked. Mange danskere foretrækker at låne penge online i dag, fordi processen i det hele taget er hurtigere. Man skal heller ikke forklare sit lån på samme måde som ved et fysisk møde i banken. Det er bare nemmere at låne penge digitalt.

Det er en god idé at sammenligne forskellige lån

Du finder mange forskellige långivere online. Derfor kan det være en god idé at sammenligne de mange straks lån, så du kan finde det bedste og billigste for dig. Der findes et hav af sammenligningstjenester til formålet.

Du skal bare huske, at tjenesterne ikke giver en objektiv vurdering – de viser dig nemlig kun de långivere, som de samarbejder med. Derfor giver det dig det mest præcise billede af markedet, hvis du tager nogle forskellige sammenligningstjenester i betragtning på samme tid.

Kan du få en straksoverførsel i weekenden og på helligdage?
Kan du få en straksoverførsel i weekenden og på helligdage?

Kan du få en straksoverførsel i weekenden og på helligdage?

Der er mange, der er interesserede i, om det er muligt at tage et straks lån på helligdage og i weekenden. Man kan jo ikke altid forudse, hvornår et akut økonomisk behov opstår – det kan lige så godt være om lørdagen som om onsdagen! Så er det muligt at få en straksoverførsel, når det ikke er en hverdag?

Svaret er heldigvis, at det er muligt at låne penge i weekenden og på helligdage. Det skal dog siges, at det ikke er alle långivere, der tilbyder det. Derfor skal du tjekke op på de specifikke udbetalingsvilkår for det lån, du er interesseret i. På den måde kan du finde ud af, om du også kan få det udbetalt, når det ikke er hverdag.

Derfor tager folk akut lån

Et akut lån kan være en mulighed, hvis der opstår en udgift, du ikke havde forudset. Har man spildt en kop kaffe i arbejdscomputeren, kan det være nødvendigt at løse problemet her og nu. Midt eller sidst på måneden kan kontoen stå lidt lavt, og da kan det være svært at finde pengene til en ny computer.

I disse akutte situationer kan et straks lån være meget belejligt. Til gengæld kan det ikke anbefales at tage lånene til alment forbrug. Det er dyrt at tage straks lån, og generelt koster det altid penge at låne penge. Derfor er det altid bedst at finde en anden løsning, hvis det er muligt.