Hvor hurtigt kan man få udbetalt et lån?

Der findes mange typer af lån på markedet, og noget af det, der adskiller dem er, hvor hurtigt man kan få dem udbetalt. Forskellen kan være markant. Men hvor hurtigt er det egentlig muligt at få udbetalt et lån? Måske vil svaret overraske dig. Læs med her!

Lån er forskellige på flere parametre. Nogle tages i banken, mens andre tages online. Nogle drejer sig om millionbeløb, mens andre lån kan være på nogle hundrede kroner. Nogle kræver dokumentation og sikkerhed, andre ikke. Og sidst, men ikke mindst, bliver nogle lån lynhurtigt udbetalt, mens andre lader vente på sig.

Dette sidste kriterie kan være afgørende for, hvorvidt lånet appellerer til dig. Alt afhængigt af dine omstændigheder kan hastigheden af udbetalingen nemlig have stor betydning. Nogle økonomiske situationer er akutte, og så kan en udbetaling her og nu være at foretrække.

Lån med hurtig og knapt så hurtig udbetaling

Lån med hurtig udbetaling bliver, meget passende, kaldt for hurtige lån. De går også under betegnelserne kviklån, strakslån, hurtiglån, SMS-lån, lynlån og turbolån. Her er der tale om små beløb (eksempelvis mellem 500 kroner og 7.000 kroner), og lånene er kortsigtede. Det vil sige, at løbetiden er kort og ofte begrænset til få uger eller måneder.

Disse hurtige lån er meget nemme at ansøge, og udbetalingen sker umiddelbart efter, hvis ansøgningen godkendes. Der vil sjældent kræves dokumentation eller sikkerhed. Andre forbrugslån hvor lånebeløbet er en smule større vil ofte også blive udbetalt hurtigt.

Omvendt vil billån og boliglån kræve en mere omfattende ansøgningsproces. Der vil blive efterspurgt en større mængde dokumentation, og du skal sandsynligvis også afholde et par møder med en medarbejder i banken. På den måde kan der gå længere tid, før lånet udbetales.

Hvor hurtigt er det muligt at få udbetalt et lån?

Som nævnt er de små, hurtige lån dem, som bliver hurtigst udbetalt. Det tager bare et par minutter at ansøge, og når ansøgningen er sendt afsted, er der ikke lang tid til, at pengene tikker ind – såfremt du bliver godkendt til lånet, selvfølgelig.

Her er 10 tips til lån med hurtig udbetaling:

 1. Små, kortsigtede lån har den hurtigste udbetaling.
 2. Det drejer sig om de lån, der går under navnene kviklån, strakslån, turbolån, lynlån, SMS-lån og hurtiglån.
 3. Almindelige forbrugslån vil i reglen også blive udbetalt ret hurtigt.
 4. De hurtigste lån kan ansøges i løbet af et par minutter ved at indtaste få oplysninger i en formular.
 5. De hurtigste lån godkendes (eller afslås) ligeledes i løbet af et par minutter. Nogle kan også tage et par timer.
 6. Du kan få indbetalt pengene på din konto eller din NemKonto i løbet af nogle minutter eller timer.
 7. Er der tale om ét af de små, kortsigtede lån, vil pengene som regel gå ind i løbet af en time.
 8. I forbindelse med disse lån skal der ikke gå mere end en dag, før pengene udbetales – for så er lånet ikke så hurtigt, som långiveren har lovet.
 9. Det er nemmest og hurtigt at ansøge om lån uden sikkerhed og med minimal dokumentation.
 10. Disse lån vil som oftest også blive udbetalt hurtigere.

Hvorfor tage lån med hurtig udbetaling?

Hurtige lån kan være en løsning, hvis du er havnet i en situation, hvor du har fået en uforudset udgift. Det kan ske sidst på måneden, hvor der ikke er så meget tilbage på kontoen. Hvis du har brug for penge nu og her, kan det hurtige lån således være en mulighed.

Mange benytter sig af de hurtige lån, hvis computeren crasher, cyklen bliver stjålet, eller telefonen behøver reparation. Det kan være svært at undvære disse genstande, indtil næste lønningsdag falder, og man har flere penge på kontoen. I stedet kan man så tage et hurtigt lån og betale pengene tilbage igen, når lønnen tikker ind.

Det skal du være opmærksom på med hurtige lån

Der er visse faldgruber ved de hurtige lån, og de er vigtige at kende. Vi har samlet de vigtigste til dig her, og vi anbefaler, at du tager et grundigt kig på dem, inden du beslutter dig for at optage et lån:

 • Det er utrolig nemt og hurtigt at ansøge om lån på nettet.
 • Derfor kan det også gå for hurtigt.
 • Det er vigtigt at lægge en økonomisk plan, før du låner penge.
 • Det gælder især for de små, hurtige lån.
 • På grund af den korte løbetid, er det nemlig vigtigt, at du er i stand til at tilbagebetale.
 • Ellers bliver lånet meget dyrere end forventet.
 • I værste fald kan det føre til gæld.