Hvordan laver man en straksoverførsel?

Med en straksoverførsel går lånet ind på din konto med det samme. Det lyder meget nemt, men hvordan gør man egentlig helt præcist? Her har vi samlet alt, du skal vide, om hvordan du laver en straksoverførsel. Læs med!

En straksoverførsel kan være at foretrække, hvis der er opstået et pludseligt økonomisk problem, og du har brug for penge til at løse det her og nu. Det kan være, at du har fået en regning, der skal betales akut, eller at din telefon eller computer er gået i stykker.

Hvis der stadig er nogle dage, til lønnen går ind, kan det være svært at finde pengene, og så kan en straksoverførsel give mening. Men hvordan laver man overhovedet sådan en overførsel? Det er heldigvis hurtigt og nemt at ansøge, men der er også nogle ulemper, du skal være opmærksom på.

Sådan laver man en straksoverførsel

Du skal gå på nettet for at finde en straksoverførsel. Her vil det faktisk være ret nemt at finde långivere, som tilbyder denne type af overførsler – de er nemlig populære og i høj kurs. Det er ikke svært at ansøge om en straksoverførsel, og som navnet antyder, får du pengene med det samme.

Straksoverførsel, kviklån, SMS-lån og turbolån…

Du vil opleve, at straksoverførsler bliver markedsført under mange forskellige betegnelser. Den mest almindelige er måske “kviklån”, men du finder også straksoverførsler under navne som “turbolån”, “lynlån”, “SMS-lån”, “hurtiglån” og lignende. Det betyder imidlertid alt sammen det samme, nemlig at der er tale om små, kortsigtede lån med hurtig udbetaling.

Lav en straksoverførsel med disse 5 steps:

 1. Tænk det godt igennem. Er det en straksoverførsel, du har brug for, eller kan du i stedet låne penge af familie eller venner? Det bedste alternativ er at spare pengene op, hvis du har tiden til det.
 2. Hvis du har besluttet at få en straksoverførsel, skal du finde en udbyder. Du kan benytte online sammenligningstjenester for at få et overblik over markedet og priser. Brug gerne et par stykker for at få et mere helstøbt billede.
 3. Ansøg ved hjælp af en formular på udbyderens hjemmeside. Det tager som regel ikke mere end et par minutter. Du skal sandsynligvis bruge NemID til at søge om lånet. Du skal også bruge en positiv kreditvurdering, og du må ikke stå i RKI eller Debitor Registret.
 4. Alt efter udbyderen vil der gå nogle minutter eller timer, før ansøgningen er vurderet. Nogle långivere vurderer manuelt, mens andre gør det via digitale robotter. Sidstnævnte går hurtigst.
 5. Bliver ansøgningen godkendt, skulle du gerne modtage straksoverførslen indenfor en time – og nogle gange bare indenfor et par minutter. Ofte vil du få overførslen på din NemKonto, hvilket gør det endnu sikrere for dig at tage lånet.

Værd at vide om straksoverførsel

Inden du optager et lån med straksoverførsel, skal du selvfølgelig vide noget om lånetypen. Jo mere du har sat dig ind i lånets karakter, jo bedre. Det er altid en stor beslutning at tage et straks lån – uanset hvor stort eller småt lånebeløbet måtte være – og derfor er det vigtigt at tænke det igennem.

Dét skal du vide om lån med hurtig overførsel:

 • Du stiller sjældent sikkerhed for lånene. Du skal som regel heller ikke bruge anden dokumentation end en positiv kreditvurdering.
 • Af de to ovenstående grunde er der ofte også tale om dyre lån.
 • En høj rente kompenserer således for, at der er ikke er nogen garanti for, at du kan betale pengene tilbage igen.
 • Det vil være en god idé at lægge en økonomisk plan for tilbagebetalingen. Lånet bliver nemlig dyrere, hvis du ikke kan overholde løbetiden.
 • Ansøgningsprocessen ved lån med straksoverførsel er virkelig nem og hurtig. Det er ikke kun en fordel! Du skal nemlig sørge for, at du får tænkt det hele igennem.
 • Spørg gerne en ven til råds, før du underskriver ansøgningen. Hvis du kan låne penge på anden vis, eller spare op på egen hånd, vil det sandsynligvis være en billigere mulighed.

Kan jeg altid få en straksoverførsel?

Der er visse krav, du skal opfylde for at tage lån med straksoverførsel. Fx skal du have en positiv kreditvurdering, og du må ikke have betalingsanmærkninger. Derudover skal du være fyldt 18, have dansk adresse og sommetider dansk bank og telefonnummer. Du vil ofte også skulle bruge NemID.

Det er muligt at finde lån med straksoverførsel døgnet rundt og alle ugens dage. Dog skal du tjekke op på, om den enkelte udbyder tilbyder straksoverførsler i weekender og helligdage. Det er nemlig ikke alle, som gør det.