Lån 3000 kr trods RKI uden sikkerhed

Økonomien har det med at blive stram en gang i mellem. Det kan ske for enhver, og alle har før eller siden stået i en situation, hvor man har haft brug for akut, at skulle låne penge – det gælder både studerende, erhvervsdrivende og midaldrende mænd har før eller siden taget et lån.

Det kan være, at du er flyttet i lejlighed og lige mangler de sidste kroner til indskuddet eller har været ude for at din bil blev påkørt ved parkeringspladsen ved supermarkedet, og nu har en gigantisk bule. I sådanne situationer er det en fordel, at kunne tage et hurtigt lån og få ordnet sagerne. 

Læs mere nedenfor om hvordan du låner 3000 kroner, hvilke lånebegreber du skal være opmærksom på og tips og tricks til at låne penge. 

Vær opmærksom på RKI registeret 

En af de første ting, som du skal være opmærksom på, er om du er på RKI registeret. RKI er et register, som holder en liste over personer, som tidligere ikke har betalt deres gæld. Det er med andre ord et register, som banker og låneudbydere tjekker, for at finde information om ‘dårlige betalere’.

Dette er et godt register, at havne på, da det ofte vil kunne give dig dårlige låneforhold eller generelt gøre det svært for dig at låne penge hos nogle udbydere. 

Dog er det stadig muligt, at låne penge trods RKI, selvom du tidligere har været en ‘dårlig betaler’ og havnet på RKI. Her er det vigtigt, at være opmærksom på, at du ofte får meget dårlige låneforhold, hvis du skal låne penge, mens du er RKI registreret – ofte vil du med fordel kunne søge andre muligheder, hvis du er på RKI, men hvis det ikke er sagen, så vær opmærksom på nedenstående. 

Lånevilkårene vil altid være dårligt, når du skal tage et lån, mens du er på RKI. Dette skyldes, at blandt andet banker, ønsker sikkerhed i forhold til lånet, og da du tidligere ikke har opfyldt låneforholdet, så vil banken have ekstra for, at låne dig penge. Derfor vil du skulle betale en stor rente på dine lån, som foregår uden om en kautionist. 

ÅOP er et essentielt sammenligningsværktøj 
ÅOP er et essentielt sammenligningsværktøj 

ÅOP er et essentielt sammenligningsværktøj 

Et af de vigtigste begreber, at holde øje med når du skal tage et lån er ÅOP. ÅOP er en betegnelse for ‘årlige omkostninger udtrykt i procent’. Det er lovpligtigt for låneudbydere, at oplyse hvad dette tal er for hvert enkelt lån.

ÅOP vil oplyse dig hvor meget lånet vil komme til at koste dig årligt, og jo lavere dette tal er, desto mindre skal du af med årligt. Når du skal tage et lån, så er det dette tal, som du skal sammenligne andre lån med for, at finde ud af det lån, som har de laveste årlige omkostninger. 

Lånets løbetid og lånegebyrer 

Lånets løbetid er et andet af de begreber, som du skal være opmærksom på. Specielt, hvis du skal tage et kortere lån, hvor lånevilkårene dikterer en forøget rente ved overskridelse af lånet. Løbetiden er en betegnelse for det samlede periode, du skal afdrage lånet på. Så hvis du låner 3000 kroner med en løbetid på to måneder, så skal du have tilbagebetalt lånet plus renter indenfor de to måneder. 

Lånegebyrer beskriver de omkostninger, som du har, når du tager lånet. Det kan være administrationsgebyrer medvidere. Dette er ofte her, man kan være heldig og spare mange penge. Låneudbydere forsøger ofte at skjule gebyrerne og på den måde tjene en ekstra skilling. 

Der findes ingen gratis lån – uanset hvad der står

Uanset hvad lånet siger, så er det aldrig gratis at låne penge – det er bare dårlig forretning for låneudbydere. Når du optager et lån, så vil du altid skulle af med en form for penge. Det kan være igennem rente eller gebyrer ved lånet.

De føromtalte gebyrer er nemlig ofte skjulte, og tallene står oftest med småt indtil, at man skal til at betale. Derfor er det vigtigt, at du læser informationerne inden du tager lånet. Sådan undgår du, at skulle betale unødvendige gebyrer. 

En af de måder, hvorpå mange lånevirksomheder fanger deres kunder på, er ved at tilbyde “gratis” lån i 30 dage. Du har mange steder muligheden for at låne 3000 kroner gratis i en kort periode, hvorefter at renten vil stige markant, efter løbetiden på lånet. Disse lån kan være ekstremt farlige at tage, da det ofte er en obskur rente, som bliver påsat efter de 30 dage. 

Find det rigtige lån til dig

Når du skal til at låne penge, så er det vigtigt, at du finder ud af hvorfor og hvor vigtigt, lånet er. Hvis du ikke akut har brug for penge, er det i mange tilfælde en fordel at spare op. Derudover, hvis det er større lån til bil eller hus, så vil du med fordel kunne tage andet lån, som passer bedre til dine behov. 

Tænk derfor hvorfor, du ønsker at låne penge og hvor essentielt lånet er for dig lige nu – på den måde kan du tage netop det lån, som passer til dine behov. 

Tips og tricks – undersøg markedet 

Du er allerede godt på vej til at finde et nyt lån for dig, i det du læser denne artikel. Et af de bedste råd inden man tager et lån er, at undersøge markedet og de begreber, som følger med. Find ud af hvor du kan få den mest attraktive løbetid, de mindste gebyrer og den laveste rente.

Det er altid en dårlig ide, at tage det første og bedste. Specielt når der er så mange låneudbydere på markedet, så ønsker du ikke, at tage udbyderen bare fordi, den er øverst på Google søgeliste. Undersøg markedet, og sæt dig ind i hvad de forskellige udbydere tilbyder.