Lån 7000 kr trods RKI uden sikkerhed

Økonomi kan være utroligt svært, at holde styr på. Man skal ofte brænde sig for, at man begynder at tænke over hvor vigtigt, det er at holde styr og struktur på sin økonomi. Vi har alle prøvet, at stå i en situation, hvor der var akut brug for penge.

Det kan være til, at kunne betale denne måneds husleje, reparation af bilen eller måske til at kunne få råd til dette semesters studiebøger. Der er mange grunde til at tage et lån, og heldigvis har du mange muligheder for netop at låne penge.

Det er i dag muligt, nemt og hurtigt, at låne 7000 kroner uden at skulle tage en tur i banken og underskrive bunkevis af dokumenter. Du kan hos Tempest låne 7000 kroner simpelt og hurtigt.

Det er aldrig gratis at låne penge

En af de første ting, som du kommer til at møde når du undersøger omkring lån er, at det aldrig er gratis. Mange sider vælger at reklamere med, at lånet er ‘kvit og frit’, og du ikke skal betale mere end du har lånt.

Dette er i stort set alle tilfælde løgn, da låneudbyderne ikke er interesseret i, ikke at tjene penge. Hvis du skal låne 7000 kroner, og kun skal tilbagebetale 7000 kroner, så vil det være påkrævet, at du overholde lånets løbetid. Samtidig vil der ofte være skjulte gebyrer når du tager et lån, hvilket betyder, at der ofte er små administrations og opretningsgebyrer, som ikke kommer til syn før, at du skal til og betale.

Vigtige begreber at kende, når du skal låne 7000 kroner
Vigtige begreber at kende, når du skal låne 7000 kroner

Vigtige begreber at kende, når du skal låne 7000 kroner

Alle begreber er vigtige, når det kommer til lån, men det måske absolut vigtigste er ÅOP, som er en forkortelse af årlig omkostning i procent. Det vil med andre ord sige, at det er prisen for lånet i procent. Jo højere tallet er, desto dyrere lånet er.

Dette tal er oplagt for dig, at bruge, når skal undersøge markedet og sammenligne forskellige lån. ÅOP er en betegnelse for alle omkostninger, hvor gebyrer og andet også er medregnet.

Et andet begreb, som man skal holde øje med er lånets løbetid. Løbetiden beskriver hvor lang tid et lån strækker sig over. Det vil sige, at hvis du har lånt 7000 kroner med en løbetid på 4 måneder, så skal du betale de 7000 kroner tilbage indenfor fire måneder.

Når du låner penge, uanset hvor det er, så vil der sandsynligvis være rente på lånet. Rente er en udgift, som du betaler for at kunne låne pengene fra låneudbydere. Renten vil variere efter låneudbydere og hvilket slags lån du tager.

Samtidig kan der være tale om fast eller variabel rente. Fast rente er en rente, som ikke ændrer sig i løbet af lånets løbetid. Variabel rente er det modsatte, hvor du efter en periode kan få forøget renten eller nedsat rente – ofte når der er tale om kviklån, vil renten i de fleste tilfælde forørges.

Stiftelsesomkostninger er en udgift for at oprette lånet. Det er med andre ord et gebyr, du skal betale oveni for at oprette lånet hos låneudbyderen. Ofte er det muligt at spare nogle penge her, hvis man kan forhandle sig til det.

Lån 7000 kroner – det skal du være opmærksom på

Når du skal låne penge, uanset om det er et lån på 7000 kroner eller 500000 kroner, så er det vigtigt, at du vælger et lån, som passer til dig og din situation. Enhver lånesituation er forskellig, og afhænger meget af din egen økonomi og din fremtidige indkomst.

Et kviklån kan være løsningen, hvis du akut har brug for et mindre beløb penge, hvorimod hvis det er et større beløb, så vil andre låneforme passe bedre til dit behov. Ofte kan man med fordel lave et budget, og huske at sætte penge til side, så man ikke skal ud i at optage kviklån. Ofte vil løbetiden være kort, og overskrider du den, så vil renten stige markant og koste dig mange penge.

Lån på trods af RKI-registeret

En af de andre ting, som du skal være opmærksom på inden, du tager et lån er RKI-registeret. RKI registreret er liste, som låneudbyderne har, hvorpå ‘dårlige lånere’ står listet. Det er lånere, som ikke har betalt lånet tilbage i tide og derfor er en risiko for låneudbyderne at låne penge til.

Står du på RKI, så vil du sandsynligvis få dårlige lånevilkår, hvilket betyder at du skal overveje grundigt om det er det værd, at låne penge. I nogle tilfælde er det ikke muligt at låne penge, hvis du står på listen. Ofte vil du skulle have en ÅOP på 50%, hvor et almindeligt forbrugslån oftest er mellem 5-20%. Det er derfor en liste, hvorpå det gælder om at holde sig af den – da det kan blive dyrt i længden.

Tips og tricks til at låne penge

Det vigtigste tip, at give til dig som skal ud og låne penge, uanset om det er første gang eller fjerde gang, så er det vigtigt at undersøge markedet. Låneudbyderne låner guld og grønne skove for at hive dig ind til deres forretning, men det er ikke altid det holder vand. Derfor skal du ikke vælge den første og bedste på Google, men derimod undersøge flere udbydere og sammenligne deres ÅOP.

Dernæst skal du være opmærksom på din egen økonomiske fremtid. Hvornår er det muligt for mig at tilbagebetale lånet? Hvordan ser min fremtidige indkomst ud? Det gælder nemlig med alle kviklån, at hvis ikke du opfylder lånekravene og overholder løbetiden på lånet, så vil du skulle betale en formue.

Derfor er det yderst essentielt, at du har styr på din økonomi, og ved hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage. Så vælg en løbetid og et beløb, som du har mulighed for at betale.  Med andre ord, lån aldrig penge, som du ikke kan tilbagebetale indenfor den aftalte tid – det bliver dyrt, og du ender på RKI.