Lån uden ansøgning, kreditvurdering og samtykke til SKAT (Uden afslag) i 2024

Lån penge uden ansøgning og få dit lån udbetalt indenfor få timer. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men her i 2024 er det rent faktisk en mulighed. Med nye teknologier som NemID og direkte samtykke til SKAT har onlinebankerne helt nye muligheder for at lave individuelle kreditvurderinger, og en gammeldags ansøgning er ikke længer relevant.

Du er sikkert træt af at indsende ansøgninger til låneudbydere og acceptere at de skal bruge dine private oplysninger om SKAT, personlige lønforhold og så videre. Derfor har du i dag en god mulighed for at optage lån uden ansøgning direkte via dit NemID som du altid har i lommen.

lån uden samtykke til skat
Lån uden samtykke til SKAT

I denne artikel:

Hvordan låner man penge uden ansøgning?

Hvis du er dansk statsborger, har du et NemID. Allerede her er det nemt for dig at sende låneansøgninger afsted hvor du ikke skal skrive et ord. Dit NemID giver dig mulighed for automatisk at låne ind og på under fem minutter sende en automatisk ansøgning til lige den lånudbyder du ønsker. Her vil banken automatisk generere en kreditvurdering af din nuværende økonomi.

Har banken brug for yderligere oplysninger vil de spørge om dokumentation eller skatteoplysninger som du frivilligt kan sende til dem. Er du under 18 år skal du ofte have lavet en kreditvurdering af din økonomi. Det kan være fordi du er på SU eller ikke har haft mulighed for at opbygge dig en solid økonomi.

Skal man stille sikkerhed og dokumentation
Skal man stille sikkerhed og dokumentation

Skal man stille sikkerhed og dokumentation?

Har du ikke mulighed for at stille sikkerhed eller fremvise dokumentation når du ansøger kan du overveje at give banken samtykke til din skatteoplysninger. På den måde kan banken automatisk se dine dokumenter fra SKAT og tjekke om du har gæld. Det skal de bruge for at kunne lave din individuelle kreditvurdering som vi tidligere har skrevet om.

Når man ansøger om et lån skal man give banken samtykke til at læse din skatteoplysninger fra skat.dk, indsende dine sidste 3 lønsedler og lave et budget. Så udregner de en “kredit-score” for dig. Udover dette, ser de på dine nuværende aktiver, som f.eks. lejlighed, bil, båd eller lignende. Dette kan tage flere dage, og derfor er det meget smart at man kan få lån uden dokumentation – altså med direkte integration til din personlige skattemappe.

Med lån uden dokumentation er du fri for at indsende alle disse dokumenter. De gennemgår på dine skatteoplysninger automatisk og kan se om du har nuværende aktiver – derefter udbetaler banken dit forbrugslån på baggrund af din ansøgning.

Er du i tvivl om du kan få godkendt dit lån eller om din kreditstatus er god nok kan du skrive til os på kontak[email protected]. Bemærk at det ikke er os som låner pengene ud, så vi vil udelukkende give dig vores bud på om det vil være muligt eller ej. Vi har nemlig flere års erfaring med både kviklån, sms-lån og lån uden sikkerhed og dokumentation.

Hvad vil det sige at låne penge uden dokumentation?

At låne penge uden dokumentation betyder, at du ikke skal fremlægge dokumenter som fx lønsedler, årsopgørelser eller lignende, når du søger om at låne penge. Det kan være, at långiveren ikke kræver dokumentation, fordi lånet er mindre, eller fordi långiveren har andre måder at vurdere, om du vil være i stand til at betale lånet tilbage.

Det er vigtigt at huske på, at lån uden dokumentation kan være forbundet med højere renter og gebyrer end lån, hvor der kræves dokumentation. Det skyldes, at långiveren har mindre sikkerhed for, at du vil være i stand til at betale lånet tilbage, hvis ikke du skal fremlægge dokumentation for din økonomi. Derfor er det en god ide at undersøge markedet og sammenligne forskellige lånemuligheder, inden du vælger et lån.

Hvad vil det sige at låne penge uden ansøgning?

Lån uden ansøgning er en finansiel løsning, der giver individuelle muligheder for at låne penge uden at skulle udfylde en traditionel låneansøgning. Det gør det muligt for låntagere at få hurtig adgang til kontanter, når de har brug for det.

Lån uden ansøgning er et alternativ til de lån, som kræver et formelt lånetilbud. Det er en måde at få hurtig adgang til penge på, hvilket kan være en stor hjælp, når uforudsete udgifter opstår. Det er også en god måde at få adgang til kontanter, når man har brug for det hurtigt.

Lån uden ansøgning er et godt alternativ til traditionelle lån, fordi det giver dig mulighed for at få adgang til penge hurtigere, end hvis du havde ansøgt om et lån. Det betyder, at du ikke behøver at vente på et formelt tilbud, før du kan få adgang til kontanter. Det er også et godt alternativ, når du har brug for at få adgang til penge, men ikke har tid eller lyst til at udfylde den traditionelle låneansøgning.

Desværre er der også nogle ulemper ved lån uden ansøgning. Den største ulempe er, at låneudbyderen ikke har så meget oplysninger om låntagerens økonomiske situation, da lånet ikke er baseret på en traditionel låneansøgning. Det betyder, at låneudbyderen ikke er bekendt med låntagerens økonomiske historie og dermed ikke kan foretage en kvalificeret vurdering af låntagerens kreditværdighed.

Derudover er der ofte større risiko involveret i lån uden ansøgning sammenlignet med traditionelle lån, da låneudbyderen ikke har alle oplysninger om låntagerens økonomiske situation. Det betyder, at låneudbyderen ikke er i stand til at foretage en korrekt vurdering af om låntageren er i stand til at betale lånet tilbage.

lån uden ansøgning

Derudover kan det være mere udfordrende at få adgang til de nødvendige informationer, når det kommer til lån uden ansøgning. For eksempel, hvis låntageren har brug for at få adgang til oplysninger om deres aktuelle økonomiske situation, såsom kreditvurderinger og kredithistorik, skal de ofte selv finde disse oplysninger.

Endelig kan det også være vanskeligere at finde den rigtige låneudbyder, når det kommer til lån uden ansøgning. Det betyder, at låntageren ofte skal gennemgå en større mængde låneudbydere, før de finder en, der tilbyder et lånetilbud, der passer til deres behov.

Alt i alt er lån uden ansøgning en finansiel løsning, der kan være god at bruge, når du har brug for at få adgang til kontanter hurtigt. Det er også et godt alternativ, når du ikke har tid eller lyst til at udfylde en traditionel låneansøgning. Desværre er der også nogle ulemper ved lån uden ansøgning, såsom større risiko og vanskeligheder i at få adgang til nødvendige oplysninger, og det kan være vanskeligere at finde den rigtige låneudbyder. Det er derfor vigtigt at undersøge dine muligheder grundigt, før du vælger et lån uden ansøgning.

lån uden ansøgning

Nuværende lån og kreditter kan have en afgørende betydning for, om du får godkendt en ansøgning om et lån. Men er det muligt at låne penge, uden at din kreditstatus bliver taget i betragtning? Her er alt, hvad du skal vide om kreditstatus og kreditværdighed.

Har du tjekket din kreditstatus for nyligt? Det kan være en god idé, hvis du har planer om at optage et lån af den ene eller den anden karakter. Din kreditstatus har nemlig en betydning for din kreditværdighed som låntager.

Der er altså god grund til at gøre, hvad du kan for at forbedre din kreditstatus. Det vil nemlig være med til at øge din kreditværdighed og dine chancer for at få en positiv kreditvurdering. I sidste ende kan det være afgørende for, om du bliver godkendt til et lån eller ej.

Af samme grund er der også nogle, der ønsker helt at undgå, at deres kreditstatus bliver tjekket. Det kan dog være svært at undgå, selvom der findes nogle smuthuller, og nogle lån kræver en større kreditværdighed end andre.

Alt om kreditstatus, kreditværdighed og kreditvurdering

Her på siden kan du blive klogere på alt, hvad du skal vide om kreditstatus, kreditværdighed og kreditvurdering. Ultimativt bliver du klogere på, hvad der skal til for, at du kan blive godkendt til et lån.

Nogle af de spørgsmål vi besvarer, er:

 • Hvad er kreditstatus?
 • Kan du låne penge uden kreditstatus?
 • Hvad er kreditværdighed?
 • Hvordan forbedrer du din kreditværdighed?
 • Hvad er en kreditvurdering?
 • Kan du låne penge uden en kreditvurdering?
 • Hvordan får du en positiv kreditvurdering?
 • Hvordan bliver du en attraktiv kandidat til et lån?

Hvad er kreditstatus?

Lad os starte med at svare på, hvad kreditstatus er. Kreditstatus er – som ordet antyder – en status over dine kreditter. Det er oplysninger om dine nuværende lån og kreditter, samt eventuel gæld du måtte have.

KreditStatus er også et værktøj, udviklet af Experian, som ejer RKI. Långivere og låntagere kan benytte værktøjet til at danne sig et overblik over låntagerens kreditstatus. Med KreditStatus kan man blive meget klogere på, om låntageren allerede har lån, hvor mange, hvilken type, og om de er blevet betalt tilbage til tiden eller ej.

lån uden kreditvurdering

KreditStatus giver således adgang til følgende oplysninger:

 • Hvad låntageren hedder.
 • Hvor vedkommende bor.
 • Hvor mange kreditgivere, han eller hun har.
 • Hvor mange kreditaftaler, låntageren har.
 • Hvilken type lån, der er tale om.
 • Hvornår lånet eller lånene blev stiftet.
 • Lånenes oprindelige hovedstol og kreditramme.
 • Den aktuelle saldo, som opdateres dagligt.
 • Oplysninger om, hvorvidt lånene er i restance.

Disse data kan gøre en afgørende forskel for, om du bliver set som en attraktiv kandidat til et lån eller ej. De har en indflydelse på din kreditværdighed, som ligger til grund for kreditvurderingen. Du har som regel brug for en positiv kreditvurdering for at kunne tage et lån, og derfor er din kreditstatus bestemt ikke uvigtig.

Kreditstatus er et begreb, som det er værd at kende til, hvis du overvejer at låne penge. Det er nemlig én af de faktorer, der kan være afgørende for din kreditværdighed og dermed din kreditvurdering. Vil du lære mere om kreditstatus? Læs med her!

Der kan være flere spørgsmål vedrørende kreditstatus, som melder sig i forbindelse med et lån. Måske ved du ikke, hvad kreditstatus er, eller hvilken indflydelse det har på din låneansøgning. Måske vil du gerne forbedre din kreditstatus, så du har bedre chancer for at få en positiv kreditvurdering.

Kreditstatus hænger uløseligt sammen med begreberne, “kreditværdighed” og “kreditvurdering”. På denne side kan du blive meget klogere på, hvordan de tre ting hænger sammen, og hvordan de påvirker hinanden. På den måde bliver du i stand til at øge dine chancer for at få godkendt din låneansøgning.

lån uden afslag

Kreditstatus – hvad betyder det?

Definitionen på “kreditstatus” ligger næsten i ordet. Det har nemlig at gøre med statussen over dine kreditter. Nærmere præcist giver kreditstatus dig overblik over, hvilke lån du har på nuværende tidspunkt, eventuel gæld med mere.

KreditStatus er også et digitalt værktøj, som du finder på Experians platform. Experian ejer RKI, og de har udviklet KreditStatus, så låntagere og långivere kan danne sig et indtryk af låntagerens økonomi. Dette indtryk kan spille en afgørende rolle for, hvorvidt du bliver set som en attraktiv kandidat til et lån eller ej.

Med KreditStatus får du adgang til følgende oplysninger:

 • Låntagerens navn og bopæl.
 • Låntagerens kreditgivere.
 • Hans eller hendes kreditaftaler.
 • Typen af lån, som aftalerne drejer sig om.
 • Hvornår de specifikke lån blev stiftet.
 • Information om, om lånene er i restance.
 • Deres kreditramme og oprindelige hovedstol.
 • Saldoen, som er aktuel og opdateres dagligt.

Sammenhængen mellem kreditstatus og kreditværdighed

Du kan ikke sige kreditstatus uden at sige kreditværdighed. Kreditstatussen udgør nemlig en faktor i vurderingen af din kreditværdighed. Kreditværdighed er et spørgsmål om, hvor værdig du er til at tage lån, set med långiverens øjne.

Det har at gøre med din generelle økonomiske situation, som vurderes på flere måder. Dine nuværende lån og eventuel gæld er bare to af de aspekter, som tages i betragtning. Kreditværdigheden danner grundlag for en kreditvurdering, som ultimativt afgør, hvorvidt du kan låne penge eller ej.

Din kreditværdighed vurderes blandt andet ud fra disse 3 ting:

 1. Din indkomst, dine udgifter og din formue.
 2. Din kreditstatus, eventuel gæld, status i RKI og din betalingshistorik.
 3. Din jobsituation, din boligsituation og din husstand.

Kan man tage lån uden kreditstatus?

Der er mange, som er interesserede i at vide, om man kan tage lån, uden at kreditstatussen spiller en rolle. Det er imidlertid svært. Almindelige pengeinstitutter er lovmæssigt forpligtet til at foretage en kreditvurdering af dig, inden de låner dig penge.

Din kreditvurdering skal være positiv, hvilket betyder, at det skal være realistisk, at du kan betale pengene tilbage. Er du eksempelvis skrevet op i Ribers Kredit Information eller Debitor Registret, vil din kreditvurdering blive negativ. Det vil nemlig vurderes ikke at være realistisk, at du kan betale tilbage, når du i forvejen har gæld.

På den måde er kreditstatussen altså svær at komme udenom. Nogle vælger at kigge udenlands for at tage lån på trods af betalingsanmærkninger. RKI er et nationalt register, som kun er tilgængeligt for danske udbydere og virksomheder. Derfor kan man tage lån trods RKI i fx Sverige eller Norge.

Det vil dog ikke være ideelt, fordi nye lån blot vil føre til mere gæld. Det er derimod en bedre idé at fokusere på at forbedre din kreditstatus ved at betale gælden af. I det hele taget er det altid fornuftigt at sørge for, at du har en god kreditstatus og kreditværdighed.

Sådan øger du dine chancer for at tage lån

Vil du gerne have en bedre kreditstatus og øge dine chancer for at få godkendt en låneansøgning? Her får du en håndfuld afsluttende tips:

 • Læg et budget, spar op og betal eventuel gæld af.
 • Sørg for at du bliver slettet fra både RKI og Debitor Registret, hvis du er opskrevet her.
 • Hvis du kan øge din indkomst, vil din kreditværdighed stige, og du får flere muligheder.
 • Har du ikke den bedste kreditstatus, kan det være en idé at ansøge om et mindre lånebeløb – det vil nemlig være nemmere at få godkendt en låneansøgning om et mindre beløb.
 • En medansøger kan også være en idé. Når I er to om at hæfte for lånet, virker det mere sikkert for långiveren.
 • Du skal så vidt muligt altid betale dine regninger til tiden.
 • Det kan øge din kreditværdighed at melde dig ind i en A-kasse, fordi den virker som en slags forsikring af din indkomst.

Hvad er kreditværdighed?

Nu har du en god forståelse af, hvad kreditstatus er, og hvordan KreditStatus kan benyttes som redskab. Som nævnt har statussen over dine kreditter en indflydelse på din kreditværdighed. Derfor er det nyttigt også at have en forståelse af dette begreb.

Din kreditværdighed har noget at gøre med, hvor værdig du er til et lån – set med långivernes øjne. Det baseres på din generelle økonomiske situation, og der er mange faktorer, som bliver taget i betragtning.

Kreditværdigheden er en slags samlet vurdering af din økonomi og dit potentiale som låntager. Det er vigtigt at forstå, at lån er en forretning. Udbyderne ønsker derfor kun at “handle” med dig, hvis du lader til at have en god økonomi.

Først og fremmest handler det om, at du skal være i stand til at betale pengene tilbage – for ellers er lånet jo ikke nogen god forretning for långiveren. Og det er heller ikke nogen god forretning for dig, fordi du kan ende i gæld.

Her er 10 af de faktorer, din kreditværdighed baseres på:

 1. Din indkomst
 2. Dine udgifter
 3. Din samlede formue
 4. Din kreditstatus
 5. Eventuel gæld
 6. Din status i RKI
 7. Din betalingshistorik
 8. Din jobsituation
 9. Din boligsituation
 10. Din husstand

Ved at undersøge de enkelte elementer kommer långiver frem til din kreditværdighed. Kreditværdigheden ligger til grund for, om din kreditvurdering falder positivt eller negativt ud. I langt de fleste tilfælde er du afhængig af en positiv kreditvurdering for at kunne tage et lån.

Hvad er en kreditvurdering?

Det næste begreb du skal forstå, er begrebet “kreditvurdering”. Først introducerede vi dig til kreditstatus, som betegner dine nuværende lån og kreditter. Kreditstatussen er en faktor, der påvirker din kreditværdighed.

Din kreditværdighed er grundlaget for din kreditvurdering. Det er en vurdering af, om du er en attraktiv kandidat til et lån eller ej – om du kan godkendes til et lån eller ej. Kreditvurderingen er først og fremmest en vurdering af, om du vil være i stand til at betale lånet tilbage igen.

Her spiller kreditstatussen ind. Hvis du eksempelvis har gæld og er opskrevet i RKI, er det ikke realistisk, at du vil kunne betale lånet tilbage igen. Derfor vil din kreditvurdering falde negativt ud, og det vil betyde, at det vil være meget svært for dig at låne penge.

Love og regler for kreditvurdering

Faktisk er der nogle love og regler, der vedrører kreditvurdering. I langt de fleste tilfælde vil det nemlig være forbudt for banker og andre långivere at låne dig penge, hvis din kreditvurdering er negativ.

Alle almindelige pengeinstitutter, samt mange andre lånevirksomheder, er omfattet af kreditaftaleloven. Det er denne lov, der foreskriver, at du skal have en positiv kreditvurdering for at låne penge.

Det kan virke ærgerligt, hvis du fx er opskrevet i RKI eller Debitor Registret. Her vil det være så godt som umuligt at låne penge i de danske banker. Reglerne er dog indført for at beskytte dig som forbruger.

Rigtig mange mennesker havner nemlig i gæld, fordi de ikke er i stand til at betale lånet tilbage på den aftalte løbetid. Kreditaftaleloven er med til at minimere denne risiko, så lånet ikke bliver en dårlig forretning for dig eller udbyderen.

Kan man låne, uden kreditstatus tages i betragtning?

Ovenfor har vi blandt andet berørt kreditaftaleloven. Denne lov foreskriver som nævnt, at almindelige pengeinstitutter skal foretage en kreditvurdering af dig. Vurderingen skal være positiv, hvis det skal være lovligt at låne dig penge.

Det er altså svært at slippe udenom kreditvurderingen. Din kreditstatus vil have en indflydelse på denne vurdering, og den vil blive negativ, hvis du har betalingsanmærkninger. Der er dog måder, hvorpå du alligevel kan låne penge, hvis det skulle være i din interesse.

lån uden samtykke til skat

Lån penge i udlandet trods RKI

Eksempelvis er der en del, som vælger at undersøge muligheden for at tage udenlandske lån. Det kan være en smutvej udenom RKI, fordi de udenlandske udbydere ikke har adgang til de danske registre.

Både Ribers Kredit Information og Debitor Registret er nationale registre, og det er derfor kun långivere i Danmark, som kan se oplysningerne her. Det gælder også for redskabet, KreditStatus, som jo – ligesom RKI – er ejet af Experian.

Overvejer du at låne penge i udlandet, kan det være en god idé at holde dig inde for EU’s grænser. Her vil du nemlig være omfattet af de gældende love og regler, og det kan være en god sikkerhed at have som forbruger. Mange vælger at kigge på svenske og norske udbydere af lån.

Det skal dog nævnes, at det kan have sine besværligheder at søge om lån i udlandet med et dansk CPR-nummer. Det er langt nemmere at tage lån i det land, hvor du har bank, bopæl med mere. Desuden vil det sjældent være en god idé at optage et nyt lån, mens du er opskrevet i RKI eller Debitor Registret.

Det vil være en langt bedre løsning at lægge en plan for, hvordan du kan spare penge op, så du kan betale din gæld af. Når gælden er betalt af, kan du nemlig igen bevæge dig frit på lånemarkedet, og du vil heller ikke være ramt af andre irriterende begrænsninger på grund af RKI.

Sådan kan du forbedre din kreditstatus

Det kan være en god idé at tage et kig på din kreditstatus, hvis du overvejer at tage et lån. Ved at forbedre kreditstatussen, øger du samtidig din kreditværdighed. Det giver dig bedre chancer for at få en positiv kreditvurdering og altså, i sidste ende, tage et lån.

I det følgende giver vi dig syv tips og tricks til at øge din kreditstatus og kreditværdighed. Hvis du følger dem, får du ikke bare en bedre kreditvurdering, men også en bedre økonomi generelt. Og en god økonomi er faktisk nøglen til at blive en attraktiv kandidat til et lån.

7 tips og tricks til at øge din kreditværdighed:

 1. Betal altid dine regninger til tiden.
 2. Betal eventuel unødig gæld af.
 3. Bliv slettet fra RKI og Debitor Registret.
 4. Øg din indkomst, hvis det er muligt.
 5. Lån et mindre beløb.
 6. Få en medansøger på lånet.
 7. Meld dig ind i en A-kasse.

1. Betal altid dine regninger til tiden

Din kreditværdighed er bedst, hvis du generelt er en pålidelig betaler. Det vil sige, at du altid betaler dine regninger til tiden. Det skader din kreditværdighed, hvis du gentagne gange forsømmer at betale dine regninger. I værste fald ender du i RKI, hvor det er meget svært at få lov til at låne penge.

2. Betal eventuel unødig gæld af

Hvis du har unødig gæld – og især hvis du står opskrevet i RKI og Debitor Registret – er det af den største vigtighed, at du får betalt gælden af. Det vil også gavne din kreditværdighed at betale af på andre lån, som du allerede måtte have taget, før du ansøger om et nyt.

3. Bliv slettet fra RKI og Debitor Registret

Af din KreditStatus vil det fremgå, hvis du står opskrevet i RKI. Det vil i langt de fleste tilfælde betyde, at långivere ikke ønsker at låne dig penge. For almindelige pengeinstitutter vil det ligefrem være forbudt. Derfor er det nødvendigt at blive slettet fra RKI og Debitor Registret, hvis du ønsker at blive en attraktiv kandidat til et lån.

Du bliver automatisk slettet fra Ribers Kredit Information efter 5 år – medmindre du altså er blevet opskrevet med ny gæld i løbet af perioden. Selvom du bliver slettet fra registret, skal du dog stadig betale gælden. Den bedste løsning er derfor at betale gælden af og blive slettet fra RKI af den grund.

4. Øg din indkomst, hvis det er muligt

Høj kreditværdighed handler om generelt at have en god økonomi. Her er der flere ting, långiveren kan være opmærksom på, og det drejer sig blandt andet om din indkomst. Jo højere en indkomst du har, jo bedre lånetilbud vil du kunne finde på markedet.

Det er, fordi en god løn forbedrer din kreditværdighed og giver dig en bedre kreditstatus. En høj fast indkomst gør dig til en mere attraktiv kandidat til et lån, fordi du lader til at være fint i stand til at betale lånet tilbage igen. Det vil også betyde, at du får en lavere rente og i det hele taget en bedre aftale.

5. Lån et mindre beløb

Hvis din kreditværdighed ikke er helt i top af forskellige årsager, kan det være et godt tip at låne et mindre beløb. Det vil nemlig ikke kræve en lige så omfattende kreditvurdering og lige så meget dokumentation. I det hele taget vil det være lettere at blive godkendt til at låne et mindre beløb.

6. Få en medansøger på lånet

Et andet tip kan være at få en medansøger på lånet. Det kan forbedre din kreditværdighed, fordi det virker mere sikkert for långiveren. Risikoen for at lånet ikke bliver betalt tilbage vil være mindre, når I er to om at hæfte for det.

7. Meld dig ind i en A-kasse

Der er mange ting, der kan få din økonomiske situation til at se bedre ud. Blandt andet kan det forbedre din kreditværdighed at melde dig ind i en A-kasse. A-kassen kan nemlig ses som en slags forsikring for din indkomst, og det vil virke betryggende for långiveren.

Sådan får du en bedre kreditstatus

Din kreditstatus (nuværende lån og kreditter) har betydning for din kreditværdighed. Långivere er altså mest tilbøjelige til at lade dig låne penge, hvis du har en god kreditstatus. Derfor får du her vores top tips til at få en bedre kreditstatus!

Kreditstatus, kreditværdighed og kreditvurdering – tre k-ord, der ikke er til at komme udenom, når det handler om at tage lån! Hvis du gerne vil låne penge, skal du nemlig have en positiv kreditvurdering. Det får du kun, hvis din kreditværdighed er høj.

Kreditværdighed handler blandt andet om, hvordan din kreditstatus ser ud. Hvis du allerede har taget lån, som du ikke har betalt tilbage, påvirker det din kreditstatus. Du får de bedste chancer for at få godkendt en låneansøgning, hvis du forbedrer din kreditstatus.

Sådan tjekker du din kreditstatus

Hvis du er i tvivl om, hvordan din kreditstatus ser ud for potentielle långivere, kan du selv tjekke den. Du kan fx benytte værktøjet, KreditStatus, som er ejet af Experian (Experian ejer også RKI). En hel del långivere benytter netop dette værktøj til at tjekke din kreditstatus, før de vurderer din kreditværdighed.

Her kan de tjekke op på, hvor mange nuværende kreditaftaler du har, og hvilken type af lån aftalerne drejer sig om. De kan også se, hvornår lånene blev stiftet, deres oprindelige hovedstol, den aktuelle saldo, samt hvorvidt de er i restance. Disse oplysninger er vitale, når det kommer til at afgøre, om du er en attraktiv kandidat til et lån eller ej.

Top tips til at få en bedre kreditstatus

Lad os nu kigge på, hvordan du kan forbedre din kreditstatus. En god kreditstatus, og en god økonomi generelt, giver dig nemlig de bedste muligheder for at tage lån. Det øger din kreditværdighed, som er dét, en kreditvurdering baseres på. Hvis kreditvurderingen skal falde positivt ud, så du kan låne penge, skal du altså have styr på din kreditstatus!

Tip #1: Betal dine regninger

Tip nummer et handler om at være på forkant rent økonomisk. Det vil altid være en fordel at betale dine regninger til tiden. At undgå gæld er nemlig et rigtig godt udgangspunkt for en god kreditstatus.

Tip #2: Slip af med gæld

Har du allerede opbygget gæld, kan du forbedre din kreditstatus ved at betale den af. Du vil sjældent få en positiv kreditvurdering, hvis du har unødig gæld. Derfor er det altså en god idé at gøre en indsats for at spare op og betale af.

Tip #3: En høj indkomst giver god kreditstatus

Tip tre handler om din indkomst. Jo bedre en økonomi du har, jo bedre lånetilbud vil du kunne finde. Ved at øge din indkomst kan du højne din kreditstatus og kreditværdighed. Det vil give dig en bedre kreditvurdering og lavere renter på dit lån.

Tip #4: Kom ud af RKI og Debitor Registret

Hvis du er havnet i Ribers Kredit Information eller Debitor Registret, er det vigtigt at komme ud igen. Betalingsanmærkninger er nok det værste for din kreditstatus overhovedet, så det bør stå højt på din liste at slippe af med dem. Arbejd aktivt for at betale indestående gæld af – det vil nemlig forbedre din kreditstatus.

Tip #5: En medansøger kan forbedre kreditværdigheden

Du kan forbedre dine chancer for at tage lån ved at få en medansøger ind over. Hvis I er to, der låner penge sammen, har långiveren en større sikkerhed for, at pengene bliver betalt tilbage igen. I sidste ende er det dét, der betyder noget: At du rent økonomisk ser ud til at være i stand til at afbetale på den aftalte tid.

Et par andre tips til at forbedre din kreditstatus

Der findes mange flere tips, som du kan tage til overvejelse, hvis du ønsker en bedre kreditstatus. Blandt andet kan forsikringer gøre en forskel, og det kan være en fordel at melde dig ind i en A-kasse. A-kassen fungerer nemlig som en art forsikring af din indkomst.

Har du ikke den største kreditværdighed nu og her, kan du også overveje at tage et mindre lån. Jo mindre lånebeløbet er, jo mindre omfattende vil din kreditvurdering nemlig være. Det kan altså være nemmere at få godkendt en ansøgning om et lille lån.

Indhold i artiklen