Hvilke banker tilbyder straksoverførsel?

Hurtige lån med straksoverførsel er i høj kurs hos danskerne. De er nemlig meget nemme at tage, og pengene kan stå på kontoen indenfor en time. Hvis du også er interesseret i straksoverførsler, skal du selvfølgelig vide, hvem der tilbyder dem. Det kan du blive klogere på her.

Akutte problemer kan kræve akutte løsninger. Har du nogensinde prøvet at spilde en kop kaffe eller et glas vand i computeren? Her kan man løse den akutte situation med en straksoverførsel. Efter næste lønningsdag kan man så levere pengene retur igen.

Til denne slags formål er de små, hurtige lån med straksoverførsel i høj kurs. For at optage et sådant lån kræver det selvfølgelig, at du ved, hvor du finder dem. Og derudover er der også en håndfuld andre ting, du skal være opmærksom på.

Hvad er en straksoverførsel?

Lad os starte med at definere, hvad en straksoverførsel helt præcist er. Som navnet antyder, er der tale om en overførsel, som du får straks efter, at du har ansøgt om et straks lån. Der er mange betegnelser for denne type lån, og nogle af dem er:

 • Kviklån
 • Turbolån
 • Hurtiglån
 • Lynlån
 • SMS-lån

Det er nemt at ansøge om disse små, hurtige lån, og der stilles sjældent sikkerhed, ligesom du heller ikke skal bruge ret meget dokumentation. Selve ansøgningsprocessen tager altså blot et par minutter. Men hvor hurtigt kan det så gå herefter? Og hvor hurtigt kan pengene blive udbetalt? Bliv klogere lige nedenfor.

Så hurtigt får du overførslen:

 1. Ansøgningen godkendes/afslås efter nogle minutter eller et par timer.
 2. Hvis ansøgningen bliver godkendt, får du overførslen indenfor en time – og nogle gange blot nogle minutter.
 3. Bliver pengene ikke overført til din konto eller NemKonto i løbet af den samme dag, er du berettiget til at klare. Da er det nemlig ikke en straksoverførsel, der er tale om.

Hvilke banker og udbydere tilbyder straksoverførsel?

Selvom den traditionelle måde at tage lån på foregår i banken, er der rigtig mange danskere, der i dag vælger at tage lån på nettet. Det er også online, du skal finde dine udbydere af straksoverførsel. Generelt går det hurtigere at låne penge på nettet, og derfor hører straksoverførslerne til her.

Online kan der være forskel på, hvor hurtigt lånene bliver udbetalt. Det kommer an på den enkelte udbyder, og hvordan deres ansøgningsproces er sat op. Nogle långivere vurderer ansøgningerne manuelt, hvilket selvfølgelig kræver tid.

Andre lader vurderingen af ansøgningerne foregå automatisk ved hjælp af digitale løsninger. Her er det altså snarere en “robot”, der vurderer din ansøgning, og det kan ske på bare et par minutter. Derfor vil straksoverførslen sandsynligvis gå hurtigere ind med denne type långivere.

Sådan finder du den rette udbyder af en straksoverførsel:

 • Benyt sammenligningstjenester til at finde det bedste tilbud på et lån med straksoverførsel.
 • Vær opmærksom på, at hver tjeneste markedsfører forskellige långivere – det er altså ikke en objektiv liste, men et særligt udvalg.
 • Derfor er det en god idé at tage flere sammenligningstjenester i betragtning.
 • Tjek op på det reelle tilbagebetalingsbeløb og sikr dig, at du kan betale tilbage til tiden.
 • Når du har fundet en udbyder, kan du ansøge på et par minutter.
 • Der sker som regel ved hjælp af en enkel formular, du underskriver med NemID.

Fordele og ulemper ved straksoverførsel

Inden du optager er lån, er det fornuftigt at sætte dig grundigt ind i alle detaljer. Det handler også om at se på fordele og ulemper, så du ved, at du har tænkt sagen helt igennem. Alle typer af lån kommer med både forsider og bagsider, og det gælder også for lån med straksoverførsel.

Fordele ved lån med hurtig overførsel

Nogle fordele er, at det er nemt og hurtigt at ansøge, ligesom pengene kommer ind på din konto med det samme. Det gør det til en udmærket mulighed i tilfælde, hvor en udgift er opstået pludseligt og skal betales her og nu.

Ulemper ved små, kortsigtede lån

En ulempe er til gengæld, at lån med straksoverførsel som regel vil være dyre. De vil ofte tilhøre kategorien af usikrede lån, som generelt er dyrere end lån, hvor du stiller sikkerhed. Derudover har de i mange tilfælde også en kort løbetid, hvilket kan give udfordringer i forhold til at betale tilbage. Et lån kan blive rigtig dyrt i renter og gebyrer, hvis ikke du får det betalt retur på aftalt tid.